Med anledning av: Insändaren ”Slalompartiet Liberalerna får inte min röst” publicerad 6 september.

Kära Stig-Helmer! Nu har du väl ändå druckit för mycket rom tillsammans med Berra och Robban på Pepes Bodega?!

Precis som du skriver i din insändare så blir man glad av namnen på Liberalernas lista. Trevliga kandidater, känns nytt och fräscht!

Jag blev så nyfiken och kunde inte låta bli att kontakta dessa människor för att fråga hur det kunde komma sig att samtliga ledande krafter hade kopplingar till slalomverksamheten i Arvidsjaur, låter ju helt otroligt.

Det visade sig dock att det inte stämde på långa vägar. Bara en av kandidaterna är aktiv inom slalomverksamheten, övriga kandidater är involverade i andra föreningar. Hur tänkte du där Stig-Helmer? Tänk vad mamma skulle säga om hon visste att du ljög.

Nåväl, alla kan göra fel och vi vet alla att du är en genomsnäll man men som ibland kanske är lite tappad bakom flötet. Därför ville jag försvara din heder och istället ta reda på hur slalomföreningen kan få hundra tusen kronor direkt i börsen från Camp Gielas. Det är ju en enorm stödsumma precis som du skriver och någon sorts rättvisa måste upprätthållas bland föreningarna i Arvidsjaur.

Men Stig-Helmer, även här kom det fram att du har fel.

Det visade sig att föreningen inte får i närheten av denna summa och pengarna som de får kommer från att föräldrarna i klubben är ansvariga för liftkortsförsäljningen och liften för att sådana som du och jag ska kunna åka slalom på Prästberget.

Fick även veta att samma föräldrar sprutar snö på nätterna för att få igång skidbacken så snabbt som möjligt. Vilket gediget ideellt arbete, föreningslivet när det är som bäst!

Nä, du Stig-Helmer, uteslut romen i fortsättningen för den gör att du börjar hitta på. Jag är dock din bäste vän och hoppas på att vi snart ses igen. Vi kanske kan ge oss på en fortsättning på den Ofrivillige Golfaren? Med tanke på hur du varit ute och cyklat vad gäller Liberalernas involvering i slalomverksamheten skulle vi kanske kunna fokusera på Den Ofrivillige Cyklisten?

Den Ofrivillige Lögnaren låter lite tråkigt och jag vet inte om svenska folket skulle lockas till biograferna med en sådan titel. En favorit är dock den Ofrivillige Tennisspelaren. Baserar på din gedigna signatur som gav upplägg till en rejäl smash.

Vi ses i slalombacken! Din tillgivne