En fantastisk upplevelse av vården

En hel vecka på Piteå sjukhus får skribenten att känna stor tacksamhet inför personalen, men också fundera på alla nedskärningar.

Jag drabbades av akutyrsel, fick hjälp in på akuten - sen följde en hel veckas bra vård av kompetent, empatisk personal. Man blir så glad, skriver en patient.

Jag drabbades av akutyrsel, fick hjälp in på akuten - sen följde en hel veckas bra vård av kompetent, empatisk personal. Man blir så glad, skriver en patient.

Foto: Robert Lundberg

Insändare2019-10-18 15:19
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har för första gången legat på sjukhus i mer än ett dygn, nästan en hel vecka faktiskt. En fantastisk upplevelse som gör mig tacksam för den fina vården och den duktiga vårdpersonalen, men också fundersam över nedskärningar och prioriteringar.

Så här var det; jag drabbades av tokyrsel. Fick hjälp in på akuten där jag togs om hand av raska och professionella människor. Nålar och kablage kopplades med mera. Var inte riktigt närvarande själv men det kändes tryggt i en för mig helt okontrollerbar situation. 

Stabiliserad, in på skiktröntgen och sedan in på vårdavdelning 2A.  Prover, tester, hela värden rullade och gungade för mig, Blev kvar nästan en vecka som jag upplevde som mycket positiv. 

Mycket bra mat, fantastiska människor som jobbade häcken av sig. Sjuksystrar och undersköterskor med flera som vad jag förstår inte bara gjorde sitt utan hjälpte till med allt. 

Fantastiskt teamwork med empati och professionalitet, de fixade och donade. Kände mig som en nåldyna varje morgon men fick alltid förklaring och blev delgiven resultaten. Klara besked av läkare och av uskor, systrar, sjukgymnast och terapeuter. God stämning mellan all personal med städ och så vidare. 

Tyvärr så påverkas deras situation av nerskärningar och vad jag förstår så kan de inte springa fortare, klara en bättre arbetsfördelning eller utföra sina uppgifter snabbare och mer kvalitativt än som det är nu. Jag vet att det är viktigt att man kan vara nöjd med sin arbetsdag. 

Fick veta att deras förslag till arbetsschema förkastas. Ett arbetsschema, som vad jag läste mellan raderna, skulle innebära att flera som sagt upp sig för annat skulle kunna återvända. Skit i ledningen, den har störtat många verksamheter men med så plikttrogen och ambitiös personal kan det inte vara svårt att ta bort störningar och få ha kvar sin personal. 

Lyssna på de som gör ”verkstad”, satsa på skälig ersättning, utveckla verksamheten och personlig utveckling för de som vill i stället för att bara komma med sparkrav på detta område. Måste finnas mycket annat att dra ner på. Politikerlöner, administrationsorganisationen, landstingslokalen i Luleå etc. 

Tack för allt och till alla på akutmottagningen och avdelning 2A från en mycket nöjd patient.