Tiotusentals kvinnor från olika branscher och enskilda via sociala medier vittnar om sexuella trakasserier och övergrepp, en signal som borde få alla att reagera med bestörtning. En handfull kända personer, bland dessa även en kvinna har blivit namngivna av media.

.

Med anledning av: ”När metoo-rörelsen domer är utgången alltid fällande” av skribenten ”En som söker nytt jobb”

Artikelbild

| Stefan B Andersson (Arkivbild)

.

Att som du, ge sig på en fri rörelse som vill styra samhället till det bättre finner jag märkligt. Alla är vi ense om att man inte ska anklaga någon som är oskyldig men vi måste komma ihåg att metoo-rörelsen är fri, den har inget kansli, ingen ordförande, ingen som styr.

De enskilda människor som anmäler oskyldiga har eget personligt ansvar. De kändisar som har förlorat sina jobb är inte dömda i rätten, de har fått sparken i interna utredningar i företaget, det händer dagligen i Sverige men får sällan utrymme i media när inte kändisar är med.

Du skriver att metoo-rörelsen kommer att ödelägga många oskyldiga människors liv för alltid och då hoppas jag att du inkluderar alla tusentals utsatta kvinnor som aldrig får upprättelse för sexuella trakasserier och övergrepp.

Man måste kunna hålla två bollar i luften samtidigt, det är bra att kvinnor säger ifrån och det är dåligt att ljuga. Det man kan diskutera är medias roll, det är deras ansvar när människor hängs ut.

.

"De män (och även kvinnor) som inte vet var en anständig gräns ligger har i mitt tycke stora problem"

.

Ja - du kan absolut säga ”Hej” och ”God morgon” till dina kvinnliga kollegor, det kommer inte att resultera i anmälan. De män (och även kvinnor) som inte vet var en anständig gräns ligger har i mitt tycke stora problem. Det är ytterst pinsamt att män gnäller över hur de nu ska bete sig på danser och liknande. Det är ju också en signal att metoo behövs.

Ett gott råd till alla som är osäkra på hur man ska bete sig: Fråga! Får jag krama dig? Får jag nypa dig i rumpan? Får jag komma med en sexuell anspelning? I de grövre fallen hoppas jag att alla förstår när en våldtäkt är en våldtäkt och att det är en avskyvärd brottslig handling.

Folkdomstolar är naturligtvis inget vi vill ha. Problemet är dock väldigt komplicerat i dagens internetsamhälle.

När någon är anklagad för något sker spekulationer på sajter som Flashback och det sprids som en löpeld, många blir uthängda i alla möjliga olika sammanhang utan att ens vara anklagade för något. Det är inte bra!

Vad tycker du? Håller du med? Skriv din replik här!

Stefan B Andersson