Centern valde att avstå från att delta i någon teknisk valsamverkan och med det beslutet indirekt stödja sossarna till fortsatt makt i fyra år.

Under den senaste mandatperioden har vi konstaterat att Centerpartiet i princip till 100 procent valt att stödja de förslag som Socialdemokraterna lagt fram. Den kritik, synpunkter och alternativa lösningar till förslagen under åren har Liberalerna och Vänsterpartiet stått för.

Inför den nya fyra års mandatperioden (år 2019–2022) har en arvodesgrupp arbetat fram förslag på ersättningar och arvoden. Tjänsteförslaget var väl utformat och jämförbart med kommuner liknande vår storlek.

Artikelbild

| Alf Sundström (L)

Socialdemokraterna valde i fullmäktige att lägga ett nytt eget förslag och som vanligt med stöd av Centerpartiet kunde Socialdemokraterna få majoritet.

Vår fundering och fråga till Centerpartiet i Arjeplog blir därmed följande:

Om den parlamentariska situationen uppstår efter valet att oppositionen genom teknisk valsamverkan kan ändra maktsituationen i Arjeplogs kommun, kan Centerpartiet före valet lova att man deltar i en sådan förhandling i en teknisk valsamverkan den här gången, eller blir det som vanligt att Centerpartiet direkt eller indirekt fortsätter att stödja Socialdemokraterna?

Alf Sundström (L)

Artikelbild

| Elisabeth Bramfeldt (V)

ordförande

Elisabeth Bramfeldt (V)

Artikelbild

Liberalerna och Vänsterpartiet ifrågasätter Centerpartiet i Arjeplog och undrar vem man kommer att stödja efter valet i höst, Socialdemokraterna eller oppositionen? (Arkivbild)

ordförande