Insändare Så kom det förväntade beslutet att restaurang Fluxen skall avvecklas. Att Fluxen sedan är en samlingsplats dels för de som bor i huset, dels även för vi äldre som går dit för att äta men även för att umgås det verkar ha gått kommunpolitikerna förbi förutom möjligen Sverigedemokraterna som reserverade sig mot beslutet.

Kommunen skall tydligen trots detta erbjuda de som bor i huset att kunna äta tillsammans i någon lämplig lokal i huset även om det inte framgå vilken.

För vi andra så är det tydligen då inte aktuellt eftersom vi ju knappast kan räknas till de som bor i huset. Tydligen så var också det ekonomiska underlaget för att fatta beslut tvivelaktigt eftersom man använde sig av olika sätt att mäta, man kan ju verkligen undra om dessa förtroendevalda har fattat rätt beslut, undrar om de faktiskt vet själva?

Var skall då dessa pensionärer som brukar umgås och äta tillsammans ta vägen kan man ju undra, skall de besöka någon av de två hamburgerierna som finns på byn och är det verkligen näringsmässigt vettigt för äldre människor att leva på hamburgare och strips?

Eller kanske skall vi samlas på någon av pizzeriorna som finns på byn, men även där kan man ju fråga sig om det ur näringssynpunkt är att rekommendera för äldre människor att äta pizza varje dag.

Visserligen kan man ju äta på folkhögskolan som har bra mat men den ligger ganska så ocentralt och dit kan pensionärer ha svårt att ta sig. Avslutningsvis tycker vårt kära kommunalråd att det inte är ett lätt beslut men att politikerna måste fatta rätt beslut.

Undrar om man resonerade så när det gällde höjningen av kommunalrådslönen samt arvodena till de förtroendevalda? Var det verkligen ett rätt beslut även om det var ett lätt beslut.