Debatt Regeringen skall ju tillsätta en särskild utredare när det gäller lagen om anställningsskydd. Det märkliga är ju att Socialdemokraterna skall föra ut den arbetarfientliga politik som Centern och Liberalerna står för och att förändringar som kommer att föreslås kommer ensidigt att gynna arbetsköparna på arbetarnas bekostnad och det kan innebära att vi backar 50 år tillbaka i tiden när det gäller arbetsrätten.

Tänk att det socialdemokratiska partiet som ju alltid har ansett att de har monopol på fackföreningsrörelsen kan gå med på detta, det är ju faktiskt fullständigt obegripligt.

Det kan väl inte vara så att socialdemokraterna åtrår makten så mycket att de är beredda att bedriva ren högerpolitik. Sedan svarar Stefan Löfven på hotet från Vänsterpartiet (om att fälla regering om de för fram förslagen om ändring i anställningsskyddet) att han inte tror att Jonas Sjöstedt vill släppa fram en högerregering bestående av M + KD + SD.

Men vad Stefan Löfven tydligen inte har tänkt på är, att vad är det för skillnad mellan en sådan högerpolitik jämfört den högerpolitik som Stefan Löfven för idag?

Det enda Stefan Löfven och det Socialdemokratiska partiet strävar efter är politisk makt till i princip vilket pris som helst. Om nu vänsterpartiet skulle fälla regeringen så visar det ju att det är ett parti med civilkurage jämfört med socialdemokratin.

Slutligen har tydligen inte Löfven tänkt på att även om regeringen skulle falla så kan inte M + KD + SD bilda regering eftersom de inte har egen majoritet och att vänsterpartiet inte talar om att stödja en sådan regering utan om att fälla sosseregeringen som lägger fram förslag om ändring i arbetsrätten.

Enklast vore ju att göra en utredning som fungerar så långsamt att något förslag om ändring i arbetsrätten aldrig kommer tillstånd före nästa val för då får han ju behålla regeringsmakten vilket ju är det enda Stefan Löfven suktar efter.