SOS alarm är sparsam med information om exakt vad som har hänt eller hur många som är inblandade men meddelar att räddningstjänsten har bistått sjukvården på plats och släckt två bilar som brunnit. De kan inte bekräfta att det handlar om en bilolycka eller berätta varför bilarna brunnit.

– Det är någonting annat här som gjort att de tänts på. Jag får hänvisa till polisen. Räddningstjänsten är framme och har släckt där i alla fall. 15.58 kom samtalet, säger SOS-alarms kommunikatör.

Uppdatering 17.18

Artikelbild

PT har pratat Åse Borgeryd som bevittnade vansinnesfärden som slutade med en våldsam bilbrand. Enligt Åse Borgeryd kom en man i en Saab i full fart från Svartudden och krockade i en annan bil.

– Jag kom uppifrån Strömbacka och såg hur det flög lycktstolpar. Jag hann tänka en hel del, men som tur var befann sig ingen i närheten förutom bilen han krockade med, säger hon.

Hon stannade till och ringde polisen. Då såg hon hur föraren lämnade den brinnande bilen och sprang mot stan.

– Först kokade den bara, men sedan började den brinna, säger Åse Borgeryd.

Artikelbild

Kort efter att räddningstjänsten hade släckt bilbranden och den andra inblandade bilen blivit bortbärgad började en polishelikopter snurra över centrala Piteå.

Uppdatering 17.35

Artikelbild

Polisen kan dock inte bekräfta att helikopterinsatsen hör ihop med vansinnesfärden, men bekräftar däremot att insatsen med helikoptern är avslutad.

Polisen kan heller inte bekräfta några skador efter olyckan.

Artikelbild

| 20-åringen mejade ner en mängd stolpar. (Arkivbild)

Uppdatering 17.53

Föraren till bilen har nu återfunnits av polisen efter att man sökt av området med helikopter.

Artikelbild

– Det är en pojke i 20-årsåldern som stulit bilen av sina föräldrar, krockat med den och i princip stuckit till skogs. Det är därför vi har flugit fram och tillbaka här med helikoptern. Men han är påträffad nu och förs till sjukhus, säger Michael Lundberg, vakthavande befäl på polisens regionledningscentral.

Vad blir det för brottsrubricering?

Artikelbild

– Jag vet inte om han hade körkort, men det kommer nog bli någon slags vårdslöshet i trafik vad det lider, säger Michael Lundberg.