– För de flesta betyder kaviar Ryssland, men det har inte varit fallet på länge nu, säger kaviarförsäljaren Agata Lakomiak-Winnicka.
På fiskfarmen i Ruś i norra Polen simmar tusentals störar – vissa över en meter långa – runt i kanaler livnärda av det kristallklara vattnet från en närliggande flod. Den dyrbara rommen skördas efter att fiskarna nått könsmognad och därefter tvättas, saltas och paketeras den.
I fjol producerade Lakomiak-Winnickas företag Antonius Caviar 42 ton av den svarta delikatessen. Det mesta exporteras till USA, Förenade arabemiraten, Frankrike och Danmark.
Vill inte köpa ryska varor
Den stora utmaningen för kaviarproducenter världen över är "myten om rysk kaviar", enligt Lakomiak-Winnicka. Men merparten av dagens kaviar produceras på fiskodlingar och har inget att göra med Ryssland över huvud taget.
– Ta vilken förpackning med kaviar som helst som märks som "rysk tradition" eller "rysk metod" och du kommer se att 99 procent av gångerna så kommer den inte ens från Ryssland, säger hon.
Många konsumenter vill i och med Rysslands invasion av Ukraina inte köpa varor som förknippas med Ryssland, säger Wiktoria Yerystova-Rostkowska som äger en rysk livsmedelsbutik utanför Warszawa.
– På grund av kriget frågar kunderna var kaviaren kommer ifrån. De vill ha bra kaviar men den får inte vara rysk, säger hon och tillägger att den kaviar hon säljer kommer från Tyskland.
Överfiske och exploatering
Enligt traditionen görs kaviar av rommen från vilda störar som lever i Kaspiska och Svarta havet. De mest välkända producenterna har tidigare varit de ryska och de iranska. Men åratal av exploatering, överfiske och miljögifter har lett störarna till randen av utrotning och flera av arterna är nu skyddade enligt internationella konventioner.
EU och USA har bannlyst rysk kaviar som en del i sanktionerna mot Moskva, men den var redan praktiskt taget omöjlig att få tag i på grund av ansträngningarna för att skydda de vilda störarna.
Världens kaviarproducenter ser bojkotten av de ryska varorna som en chans att äntligen få omvärlden att förstå att merparten av dagens kaviar inte kommer från Ryssland.
"Stolt producerad i Polen", står det skrivet på Antonius Caviars små burkar.