FÖR 75 ÅR SEDAN
I Norra Avanäs inom Arvidsjaur socken inträffade en sorglig drunkningsolycka varvid 53-årige hemmansägaren Leo Renberg omkom. Renberg hade under dagens lopp varit i slåtterarbete och skulle på kvällen i sällskap med en annan person ro över sjön. När man kommit ut på sjön skulle Renberg försöka att simmande taga sig i land o. hoppade ur båten. Avståndet till stranden var dock för stort och Renberg tröttnade och gick till botten innan hans kamrat i roddbåten hann fram till platsen. Man satte omedelbart igång med draggningar men först vid 9-tiden på kvällen kröntes dessa med framgång. Den så sorgligt omkomne sörjes närmast av hustru och två vuxna döttrar.
En motorslup av lustjaktstyp har i dagarna för obekant pris inköpts från Stockholm av kapten A.Virén i Piteå. Motorslupen kommer att användas för reguljär personbefordran.
FÖR 50 ÅR SEDAN
En misstänkt rattfyllerist orsakade åtskilligt extra jobb för Piteåpolisen. En bil med två yngre män körde av vägen i närheten av Rosviksbodarna. Båda var spritpåverkade och polisen tog dem med in till Piteå för sedvanliga blodprov. Då startade den stora karusellen. Jourhavande läkaren i Piteå vägrade att utföra proven med hänvisning till att olyckan skett inom Norrfjärdens kommun. Polisen vände sig då till lasarettet. Men även där vägrade man - lasarettsläkarna har ingen skyldighet att stå till tjänst hävdade man. Läkare i Norrfjärdensdistriktet uppringdes då, men han slog ifrån sig och hänvisade till jourhavande läkare i Piteå. Men denne stod fast vid sin vägran, och polisen vände sig åter till lasarettet. Nej, även denna gång. Polisen stoppade då in de två misstänkta rattfylleristerna i en bil och åkte till Luleå där proven sent omsider kunde tas.
FÖR 25 ÅR SEDAN
Håkan Pettersson från Piteå är efterlyst i Frankrike. Orsak: han flydde från en av världens mest berömda arméer - den franska främlingslegionen. Tro nu inte att det var fråga om någon hetsjakt genom Europa, sånt existerar bara i uppdiktade historier. Nej, Håkan stannade helt enkelt hemma efter en permission i Sverige. Efter elva månader i Frankrike insåg han att legionen inte var någonting för den äventyrslystne. - Jag ledsnade helt enkelt på det, därför åkte jag hem till Sverige, säger Håkan, Men sätter han sin fot på fransk mark igen riskerar han fängelse. Han är ju trots allt desertör.
FÖR 1 ÅR SEDAN
Det är kris inom damfotbollen i Arvidsjaur. Vid ett extra styrelsemöte beslutades att lägga ned seniorlaget som spelar i division 3, med omedelbar verkan. Orsaken är spelarbrist.
Det går bra för turistbranschen i Piteå. Antalet övernattningar på hotell, vandrarhem och campingar har ökat kraftigt sedan år 2000. Turisterna är dessutom flitiga på att gå på restaurang och delta i olika aktiviteter.