Titeln kammade hon hem då hon vann tävlingen Bästa tunnbrödsmackan för ryggsäcken på Umeå Smakfestival.
Det är Tunnbrödsakademin som anordnar recepttävlingen Bästa tunnbrödsmackan för ryggsäcken. Tävlingsledaren Ella Nilsson (hedersdoktor i gastronomi vid Umeå Universitet, matambassadör för Västerbotten och erfaren tv-kock) lät en femhövdad jury bedöma fem läckra tunnbrödsrullar utifrån kriterierna att de ska vara lätta att göra, mättande och goda – samt passa utmärkt för att avnjuta på en utflykt i naturen. Finalmackornas recept var inskickade av tunnbrödsälskare i Visby, Lycksele, Umeå, Järfälla och Dvärsätt i Jämtland.
LÄS MER: Expertjury korar bäsra tunnbrödsmackan
Efter noggrann smakprovning kunde juryn till sist utse tunnbrödsrullen med rökt fjällsik och kokt potatis skapad av Mari Partapuoli från Lycksele till segrare med motiveringen: ”En smakexplosion i norrländsk anda med toner av jord och hav. Gör utflykten till en mättande njutning!”.
Mari får genom segern titeln Årets Tunnbrödsinspiratör samt 1 000 kronor i presentcheck.
– Är det sant! Det var verkligen roligt! säger den glada vinnaren. Jag älskar verkligen kombinationen rökt sik och kokt potatis, och i övrigt brukar jag ta vad jag har. Norrländska smaker är härligt!
Vill du göra Maris segermacka har du receptet här:
Tunnbrödsrulle med rökt sik, potatis och avokado
4 portioner
4 msk creme fraiche
2 st små avokado
4-6 tsk pressad citronsaft
4 mjuka tunnbröd, helst med brödkryddor
Smör
4 st kokta, kalla potatisar, tunt skivade
1 rökt fjällsik i mindre bitar
Blanda creme fraiche med mosad avokado och citronsaft.
Bred smör på brödet, lägg på potatisskivorna, röran och fiskbitarna.
Rulla ihop och servera!