Hon gjorde bästa tunnbrödsmackan

Mari Partapuoli från Lycksele blev på fredagseftermiddagen utsedd till Årets Tunnbrödsinspiratör.

Mari Partapuoli kammade hem titeln Årets tunnbrödsinspiratör då hon på fredagen vann tävlingen Bästa tunnbrödsmackan för ryggsäcken på Umeå Smakfestival.

Mari Partapuoli kammade hem titeln Årets tunnbrödsinspiratör då hon på fredagen vann tävlingen Bästa tunnbrödsmackan för ryggsäcken på Umeå Smakfestival.

Foto: Tunnbrödsakademin

UMEÅ2018-09-14 15:57

Titeln kammade hon hem då hon vann tävlingen Bästa tunnbrödsmackan för ryggsäcken på Umeå Smakfestival.

Det är Tunnbrödsakademin som anordnar recepttävlingen Bästa tunnbrödsmackan för ryggsäcken. Tävlingsledaren Ella Nilsson (hedersdoktor i gastronomi vid Umeå Universitet, matambassadör för Västerbotten och erfaren tv-kock) lät en femhövdad jury bedöma fem läckra tunnbrödsrullar utifrån kriterierna att de ska vara lätta att göra, mättande och goda – samt passa utmärkt för att avnjuta på en utflykt i naturen. Finalmackornas recept var inskickade av tunnbrödsälskare i Visby, Lycksele, Umeå, Järfälla och Dvärsätt i Jämtland.

LÄS MER: Expertjury korar bäsra tunnbrödsmackan

Efter noggrann smakprovning kunde juryn till sist utse tunnbrödsrullen med rökt fjällsik och kokt potatis skapad av Mari Partapuoli från Lycksele till segrare med motiveringen: ”En smakexplosion i norrländsk anda med toner av jord och hav. Gör utflykten till en mättande njutning!”.

Mari får genom segern titeln Årets Tunnbrödsinspiratör samt 1 000 kronor i presentcheck.

– Är det sant! Det var verkligen roligt! säger den glada vinnaren. Jag älskar verkligen kombinationen rökt sik och kokt potatis, och i övrigt brukar jag ta vad jag har. Norrländska smaker är härligt!

Vill du göra Maris segermacka har du receptet här:

Tunnbrödsrulle med rökt sik, potatis och avokado

4 portioner

4 msk creme fraiche

2 st små avokado

4-6 tsk pressad citronsaft

4 mjuka tunnbröd, helst med brödkryddor

Smör

4 st kokta, kalla potatisar, tunt skivade

1 rökt fjällsik i mindre bitar

Blanda creme fraiche med mosad avokado och citronsaft.

Bred smör på brödet, lägg på potatisskivorna, röran och fiskbitarna.

Rulla ihop och servera!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om