Larmet inkom till SOS Alarm strax före halv tio på onsdagskvällen.

Räddningstjänst och ambulans har larmats till platsen.

UPPDATERING 21:34

Artikelbild

| Bilkö. Det bildades långa bilköer vid olycksplatsen då trafiken stängdes av i båda riktningarna under räddningsarbetet.

Tre personer ska vara inblandade i olyckan. Ambulans och räddningstjänst är framme på olycksplatsen.

Trafiken är stoppad i båda riktningarna och beräknas vara det i 30 minuter medan räddning och röjning pågår.

Enligt uppgift rör det sig om en sidokrock. Ännu inga uppgifter om vilka skador de inblandade ådragit sig.

UPPDATERING 22:15

Artikelbild

Trafiken står fortfarande stilla. Åtminstone en av de ambulanser som kallats till platsen har lämnat olycksplatsen för vidare färd till sjukhus. Räddningstjänsten har fått klippa upp taket på en av bilarna.

Hur olyckan gått till är inte helt klarlagt men enligt uppgift körde en bil ut från Vitsand på väg 373 och blev då påkörd i sidan av en bil som kom från Svensbyhållet.

Artikelbild

| Uppklippt. En av bilarna var tvungen att klippas upp.

UPPDATERING 22:36

Samtliga tre ambulanser som varit på platsen har nu lämnat och kört mot Sunderbyn med de inblandade. Skadeläget är fortfarande inte känt.

– Nej, det kan jag inte uttala mig om, men det är ju rätt höga hastigheter på väg 373 så det var ju en kraftig kollision, säger Daniel Granberg, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Piteå.

Ett visst flöde av trafik mot Piteå via Vitsand mot Bergsviken har förekommit men i motsatt riktning mot Svensbyn har trafiken stått helt stilla under räddningsarbetet.

– Nu börjar man dock kunna släppa på trafik även i den riktningen, berättar Granberg.

Bilarna fick kraftiga skador och kommer att bärgas. Oklart om bärgningsarbete kommer att föranleda ytterligare avstängning av trafiken.

I bilen som körde ut från Vitsand fanns två personer. Där fick bilens tak klippas upp för att på ett säkert sätt få ut en av personerna. Föraren som kom från Svensbyhållet var ensam i bilen.