Destilleri slår upp portarna för besökare

Efter att ha slipat på konceptet kan nu Norrbottens destilleri bjuda in gäster till destilleriet i Töre. Besökarna kommer få lära sig mer om produktionen och delta på en spritprovning med avsmakningsmeny.

David Palmbo och Dennis Bejedal i Norrbottens destilleri.

David Palmbo och Dennis Bejedal i Norrbottens destilleri.

Foto: Norrbottens destilleri

Töre2022-03-07 17:00

– Det ska bli jätteroligt att få dela med oss av vår passion för det vi älskar och skapa en upplevelse av "A fusion of extremes" för våra besökare, säger Dennis Bejedal, vd för Norrbottens destilleri.

Ända sedan starten har de haft ambitionen att en dag kunna bjuda in gäster till destilleriet och få visa upp produktionen. Nu har de byggt färdigt sitt showroom och kan välkomna besökare.

– Vi har alltid haft viljan att ta emot besök och visa upp Norrbotten från ett annat håll. Både lokalerna och menyn med drycker är uppbyggda för att representera oss och det som vi vill förmedla.

Under besöket bjuds det på spritprovning samt rundtur där gästerna får lära sig mer om produktionen och processen. Därefter serveras det en avsmakningsmeny med mat och dryck. Kocken David Palmbo har tillsammans med Dennis Bejedal tagit fram en meny med fokus på smakkontraster.

– ”Skillnaden gör skillnaden” är en metafor som beskriver min matlagningsfilosofi. Uttrycket är väldigt applicerbart om jag skulle beskriva Dennis och Norrbottens destilleri. I det varumärket går det att utlösa ett kompromisslöst sökande efter smaker och subtila nyanser, där varje liten detalj utgör en del av helheten. När vi nu drar på oss vandringskängorna tillsammans som två upptäcktsresande globetrotters är jag spänd av förväntan över vilken ny mark och terräng vi kan hitta i vårt gastronomiska uttryck, säger David Palmbo.

"Det ska bli jätteroligt att få dela med oss av vår passion", säger Dennis Bejedal, vd och Master distiller på Norrbottens destilleri.
"Det ska bli jätteroligt att få dela med oss av vår passion", säger Dennis Bejedal, vd och Master distiller på Norrbottens destilleri.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om