Han blir ny vd för Norrmejerier

Han har haft ledande befattningar inom näringslivet, exempelvis på Tempur Sverige, Arla Foods och Arvid Nordkivst. Nu tar Gerhard Bley över som vd för Norrmejerier.

Gerhard Bley blir ny vd för Norrmejerier.

Gerhard Bley blir ny vd för Norrmejerier.

Foto: Pressbild

Sverige2022-07-07 11:02

– Jag är född och uppväxt i Sundsvall och Västerås och har alltid drömt om att komma närmare mina hemtrakter norrut och jag brinner för det genuina, svenska och naturen. Därför är jag väldigt tacksam att få möjlighet att leda Norrmejerier som en viktig aktör för ett levande landskap och närproducerade, kvalitativa livsmedel, säger Gerhard Grey.

– Jag är rörd över det enorma intresset för vd-tjänsten och jag känner mig trygg i att Gerhard ska ta över ledarskapet för Norrmejerier. Han kommer in med imponerande erfarenhet och har en unik känsla för att leda organisationer med passion och empati där medarbetare och ägare känner sig inkluderade. Vi ser fram emot att arbeta med Gerhard, säger Göran Olofsson, Norrmejeriers styrelseordförande.

Krister Zackari avslutade sitt uppdrag som vd den 30 juni. Daniel Edblom, CFO, är sedan tidigare utsedd som tillförordnad vd och kommer leda Norrmejerier fram till dess att Gerhard Bley tillträder, senast den 1 oktober 2022.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!