Fyscoachen Åsa släpper ny paleobok

Bakom kulisserna. Åsa Söderbergs första bok om paleokost blev en sådan framgång att förlaget bad henne koka ihop en uppföljare.

Bakom kulisserna. Åsa Söderbergs första bok om paleokost blev en sådan framgång att förlaget bad henne koka ihop en uppföljare.

Foto:

Stockholm2014-11-08 06:00

Hej Åsa, vi träffade dig sommaren 2013 – precis innan din första kokbok "Paleo – naturlig mat och livsstil" kom ut. Hur blev boken mottagen?

– Den blev positivt mottagen och sålde bra med tanke på att ämnet är nytt i Sverige och det var den första kokboken på svenska. Intresset för paleo och naturlig mat ökar hela tiden.

Vad har hänt sedan dess?

– Jag har mest varit i ”babybubblan” med vår lilla son. Sen har jag stått i köket och experimenterat fram nya recept. Har hunnit med en lägenhetsflytt och ett besök i matstaden Köpenhamn också.

Nu jobbar du med en ny bok. Vad kan du berätta om den?

– Det blir en ren och skär kokbok med massor av nya recept indelat i kategorier efter huvudråvara som kött, ägg, fisk och skaldjur, soppor och grytor, smoothies och drycker och så vidare.

Vad var det som fick dig att börja göra en ny bok?

– Eftersom första boken sålde bra och förlaget frågade om jag var intresserad av att göra en uppföljare blev det så. Men framförallt vill jag inspirera till att det är enkelt att laga hälsosam mat från grunden.

När släpps den?

– Den kommer i januari nästa år.

Hur långt har du kommit i arbetet?

– Jag har lämnat in manuset till förlaget så mitt jobb är i princip färdigt. Nu under hösten sker fotografering av recepten och sedan återstår layout, titeln ska spikas och korrigering av manus ska göras.

Favoritmat just nu?

– Nu på hösten blir det mycket långkok, grytor och soppor med höstens fina råvaror. Denna årstid är perfekt för matlagning.

Åsa Söderberg

Ålder: 29 år.

Familj: Sambon Mattias och sonen Wille, snart 1 år.

Gör: Fysioterapeut, personlig tränare, kostrådgivare, kokboksförfattare, bloggar på Fyscoachen.se.

Intressen: Träning, matlagning, resor, heminredning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om