Vardagsmat i färg

Färgrik vardagsmat när rostade cashewnötter möter stekt kyckling och saffransblomkål.

Foto: Mari Gustafsson

Recept2017-09-02 06:00

Mixa ett litet, färskt blomkålshuvud i matberedaren så att det blir som runda små riskorn. Koka upp 1 dl vatten och häll i en mindre ugnsfast form. Rör i en smuladtärning grönsaksbuljong och ett paket saffran.

Rör ner blomkålsmixet och mikra i full effekt i 8 minuter.

Ångkoka under tiden ett broccolihuvud i buketter.

Rosta en stor näve cashewnötter i en torr stekpanna.

Skär 1 kg kyckling i mindre bitar och stek i olja, krydda med lite soja.

Strimla en liten purjo och en vitlöksklyfta och stek.

Blanda ihop blomkålsmixet med kyckling och den stekta löken samt lite finhackad chili. Strö över nötterna. Servera med crème fraiche eller sweet chili-sås.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om