Stort intresse för nya skotermodeller

Medan de sista snöflingorna från fredagsnatten smälte bort anordnades snöskoterns dag på många platser - och intresset var stort.

Ulf Lövgren på Bilhuset hade fullt upp i butiken.

Ulf Lövgren på Bilhuset hade fullt upp i butiken.

Foto: Ylva Forslund

Piteå kommun2019-10-26 15:15

Många nya skotrar kostar i dag mellan 150 000 och 200 000 kronor. Det finns billigare modeller men de säljs inte på så många ställen. Robert Bjurström och sonen Andreas Bjurström på PSS Motor säljer sedan en tid tillbaka två av lågprismodellerna, Tayga och Woideal. Den ena rysk och den andra kinesisk. 

– Det måste finnas en marknad för de här, säger Robert Bjurström och sveper ut med armen över en rad med skotrar, en arbetsmaskin, en barnskoter och en "korvgrillar-modell".

– De har inga sportmodeller men mycket annat. Om man som jag håller på med renar är den här modellen perfekt under försäsongen om man ska åka ut med mat till djuren. Man hänger bara på en kälke, säger Robert Bjurström och pekar på en Tayga.

Han berättar att det tidigare varit svårt att få tag på maskinerna, men att det nu finns en importör i Örnsköldsvik, varifrån han själv köper.

På Bilhuset gick folk ut och in i en strid ström, många för att kolla in det senaste vrålåket Khaos från Polaris.

– De flesta tittar på skotrar inom lössnösegmentet, men ledkörningsskotrar kommer alltmer liksom hybriderna och bredbandarna, sade Ulf Lövgren på Bilhuset.

På plats för att spana in det nyaste i skotervärlden var Daniel Lindgren. Han köpte ny skoter förra året men kunde inte hålla sig borta från nyheterna.

– Skoterns dag är ju startskottet för säsongen och då måste man bara in och kika, sade han.

Även i Älvsbyn uppmärksammades dagen och vid Nian, kursades det skotrar och grillades hamburgare.

Andreas och Robert Bjurström på PSS Motor säljer de nya lågprisskotrarna och säger att intresset ökar.
Andreas och Robert Bjurström på PSS Motor säljer de nya lågprisskotrarna och säger att intresset ökar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!