Agneta Eriksson och Tomas Svensson från Klubbgärdet utgjorde Pite-laget medan motståndet utgjordes av Mattias och Alexander Johansson från Gällivare.

Till sitt förfogande hade lagen en uppsättning med köksutrustning och en råvarukorg innehållandes bland annat potatis, ägg, lingon, kryddor, grädde, grönsaker och hjortkött. Uppgiften gick ut på att under en timme tillreda köttet och servera det med ett lämpligt tillbehör som skulle rendera i så höga poäng som möjligt från domarna.

Pite-laget hade halkat in på tävlingen på ett bananskal.

Artikelbild

| En timme hade lagen på sig att göra det bästa möjliga av en korg råvaror.

– Vi blev inringda i morse och då var det bara att ställa upp! Vanligtvis lagar vi inte så mycket mat hemma så här års men när vi väl gör det är det grillen som åker fram, sa Agneta Eriksson.

Matens estetik viktig

Juryn bestod av Cecilia Lindström från Järnspisen, Mia Berglund Ahlstrand från föreningen Lilla Hjärtat och Alexandra Flinck som är projektledare för Pitetorget (Rådhustorget namn under PDOL-helgen).

– Det som ligger på tallriken ska vara estetiskt tilltalande och smakerna ska gifta sig med varandra, framhåll Alexandra som avgörande faktorer i sin bedömning av lagens prestationer.

Artikelbild

| Mattias och Alexander Johansson från Gällivare var något missnöjda med estetiken på tallriken, men stod i slutändan som den vinnande grillduon.

Efter noggrant övervägande deklarerade juryn att Gällivare-laget varit strået vassare.

Första pris var en rejäl gourmetmiddag på Järnspisen som Mattias och Alexander Johansson nu har att se fram emot.

Artikelbild

| Cecilia Lindström från Järngrillen gratulerade segrarna som nu har att se fram emot en rejäl gourmetmiddag.

– Det andra laget slog oss med hästlängder vad gäller utseende så jag är glad att det vi lagade åtminstone smakade gott, sa Alexander.

Budgivning pågick

Artikelbild

| Medan tävlingen pågick bjöds förbipasserande att provsmaka grillad hjort i hjortronsås.

Medan PDOL:s bokstavligt hetaste aktivitet pågick kunde åskådarna lägga bud på en splitterny Weber-grill. Vinnaren får även en privat introduktionskurs av företaget själva, samt att den högsta budgivningen går oavkortat till Lilla Hjärtats verksamhet för behövande barn i Piteå.

Under lördagkvällens Allsång i Piteå kommer högsta budgivningen avslöjas och vinnarens namn tillkännages.