Under en lång tid, ett tiotal år, så har Karlberg Öjebyn anordnat aktivitetsdagar i Karlberg för allmänheten och föreningens medlemmar. För andra gången i år anordnades det en naturdag, det tidigare tillfället hölls i maj, men nytt för denna gång var samarbetet med Polarbröd.

–  Vi fick faktiskt ett tips om att Polarbröd vill sponsra den här typen av evenemang, så jag författade ett brev och skickade det till dem, säger Assar Pettersson som är ordförande för föreningen Karlberg Öjebyn.

Polarbröd visade sig vara intresserade och ett samarbete skapades.

Artikelbild

| Rutinerade. Eina Granberg och Britta Nordlund brukar komma varje gång till naturdagen i Karlberg.

– De sponsrar med macka och en tipsrunda med fina priser, berättar Assar.

Bortsett från Polarbrödsmackor och tipsrundan så var det många aktiviteter igång. Skattjakten som dels lärde barnen om miljötänk i naturen och om naturen generellt, samtidigt som de var tvungna att hitta skatter, drog till sig många barnfamiljer.

– Det är roligt här, utbrister Eweline Schölberg-Gammes, fem år från Svensbyn.

– Vi brukar komma hit nästan varje år, berättar mamma Helena.

Artikelbild

| Naturdag. Karlberg Öjebyn bjöd på en naturdag fylld av aktiviteter.

Assar Petterson höll själv i guidade turer där han berättade om området och dess historia. Kartor delades även ut till de som vill gå på längre vandringar. Andra satt vid eldarna som sprakade och njöt av sitt kaffe.

– Det är som en tradition för oss. Vi är här varje år och har gått många gånger genom vandringslederna här, berättar Eina Granberg.

– Men i år blir det att dricka kaffe och träffa folk istället, säger Britta Nordlund med ett leende.