– Det här hoppet har folk försökt utföra sedan 2006, men ingen har lyckats. Det dömdes ut som omöjligt av experter, men nu har jag bevisat motsatsen. Vi kan kalla det för "den svenska korkskruven", säger Adam Thomelius och skrattar.

Själv blev han intresserad av att göra en barrel roll av en händelse 2015.

– Jag skulle göra ett annat hopp i en hängdriva, men mitt i hoppet när jag var upp och ner så dog skotern. Jag hoppade av, men då såg jag att skotern gjorde en barrel roll.

I det ögonblicket bestämde sig Adam Thomelius, som är sponsoråkare för Arctic Cat Team Sweden, att klara det mytomspunna hoppet.

– Så jag testade och det är lite läskigt. Det gäller att ladda allt i hängdrivan och precis när man är upp och ner ska man bromsa. Bli lite tyngdlös.

Han byggde ett 15-metershopp för att få längd på hoppet, men efter 15 krascher så förstod han att det inte fungerade.

– Vi byggde ett lite mindre hopp, men fick ändå möjlighet att flyga längre och kunde behålla rotationen. Vid midnatt den 1 mars så satt hoppet äntligen som det skulle och allt är förevigat på film. Det kändes så skönt att få till det, berättar Adam och skickar samtidigt ett tack till Lars "Tok-Lasse" Lundberg som hjälpt till med bygget av hoppet.

Hur vågar du?

– Jag har alltid gillat att göra lite sjuka grejer. Det får adrenalinet att pumpa. Visst är jag rädd ibland, men det brukar släppa när man tagit på hjälmen och brillorna.

Nu ska en längre film från det "omöjliga" hoppet snart läggas ut på Youtube.