Strömbackaelever kom fyra i ungdoms-SM

Max Karlsson och Oliver Lidström från Piteå slutade på en fjärde plats i ungdoms-SM i maskinprogrammering.

Killarna från Strömbackaskolan tävlade i semifinalen under torsdagen.

Killarna från Strömbackaskolan tävlade i semifinalen under torsdagen.

Foto: Jan Mikaelsson

Jönköpings kommun2019-11-15 18:31

Max Karlsson och Oliver Lidström, som tävlade för Strömbackas industriprogram i årets ungdoms-SM i CNC-teknik, tog sig till semifinal där fyra lag tävlade om att gå vidare. Duon från Piteå kämpade hårt, men det räckte inte hela vägen till final och de slutade på en fjärde plats, en placering de var nöjda med.

– Det känns bra, säger Oliver Lidström som tyckte det var roligt att få tävla i Jönköping mot andra lag.

Ett av momenten i semifinalen bestod av att svarva tre likadana bitar. Två blev bra, men en blev något sämre, berättar Jan Mikaelsson, lärare på Strömbackaskolan som följde med eleverna.

– De tog sig inte vidare till final, men de gjorde det fantastiskt bra. Det är som en vinst ändå. Det var över hundra lag från början, säger han och menar att det är bra publicitet för yrket och Strömbackaskolan.

– Vi får bevis på att vi har en bra utbildning. Tävlingen är viktig. Inte att tävla i ett yrke i sig, men att visa yrket och det gör man nu.

Leila Khammari, projektutvecklare för SKTC, Riksföreningen Skärteknikcentrum Sverige, som är med och arrangerar tävlingen, är imponerad av tävlingsdeltagarna.

– De är bra ambassadörer för Piteå och har ett fint sätt mot varandra och de andra lagen. De visar yrkesstolthet och är goda förebilder, säger hon och hoppas på fler deltagare från Piteå.

Det här är andra året Strömbackaskolan får en bra placering i tävlingen.

– Det bådar gott för framtiden och för Piteå, säger Leila Khammari.

Oliver Lidström och Max Karlsson tävlade i ungdoms-SM.
Oliver Lidström och Max Karlsson tävlade i ungdoms-SM.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!