Det var den 2 juni förra året som mannen parkerade sin bil vid Karlbergsvägen i Öjebyn, satte sig på kofångaren, drog ned byxorna och började onanera. Flera förbipasserande reagerade starkt på åsynen och en man parkerade sin traktor så att mannen inte kunde köra därifrån och ringde polisen.

Mannen medgav för polisen att han kollade på porrfilm samtidigt som han tillfredställde sig själv, men nekade till att ha filmat trafiken. Anledningen till att han onanerade där var att han tyckte det skulle vara häftigt om någon såg honom.

Åklagaren hade begärt att 46-åringen i första hand skulle dömas för sexuellt ofredande då flera personer upplevde obehag. Tingsrätten finner det bevisat att mannen blottat sig med avsikt genom att onanera med neddragna byxor. Däremot döms mannen till föragelseväckande beteende och inte sexuellt ofredande.

Brottet sexuellt ofredande förutsätter att angreppet riktas mot en viss person, något som domstolen inte anser att det är frågan om. Påföljden bestäms till 800 kronor i böter.