På stranden, alldeles intill Spa-fyren, har Pite havsbad satsat på ett nytt utomhusgym byggt av trä. Detta så att gästerna kan hålla igång konditionen även under sommaren.

Anläggningen stod färdigt i början av juli, att träna här är gratis.

– Det är lek för vuxna och ett mervärde för våra gäster, sedan är självklart Piteborna också välkomna, säger Ida Åhman, hotellchef som berättar att utomhusgymnet har hela 18 olika träningsredskap.

Artikelbild

| Utomhusgymet och thoughestbanan har hela 18 olika stationer med varierande träning.

– Det är också en thoughestbana som blivit en väldigt populär träningsform numera, säger hon och menar att det även passar konferensgäster – företag som kanske vill ha lite mer utmanande tävlingar för sina anställda.

Pite havsbad har märkt att gästerna gärna vill kunna träna också på semester, och att det också ska finnas aktiviteter för barnen. Ida Åhman konstaterar att utomhusgymet använts flitigt sedan det kom på plats.

– Jag pratade med en norrman som var så glad för att det kommit hit ett utegym. Han tyckte det var så enkelt att bara kunna gå från stranden, underhålla kroppen i 25 minuter och sedan gå tillbaka igen och bada igen. Det krävs inte så mycket planering för att träna där när man exempelvis har småbarn.

Pite havsbad gör en extra satsning i år på aktivitet och träning. Förutom det nya utomhusgymet finns också möjlighet att träna tillsammans med instruktörer från ett lokalt gym och yoga två dagar i veckan. För barnen anordnas fotbollsskola och dansskola tre dagar i veckan. Också det utan kostnad för gästerna.