Ombyggnationen av Pite havsbads lobby gör att årets balpar inte kan kliva på röda mattan vid Tavernan som vanligt. Entrén är flyttad till baksidan i stället.

– Ekipagen tar höger efter den stora parkeringen och kör genom bungalowbyn och sedan ner till Spafyren och vänster längs strandpromenaden. Paren kliver av vid Spafyren och ekipagen fortsätter längs strandpromenaden och runt hotellet och upp igen, säger Julia Johansson, ansvarig för balen vid Pite havsbad.

Röda mattan rullas ut under tisdagsmorgonen och sträcker sig från strandpromenaden till Strand bistro.

Artikelbild

| Julia Johansson, ansvarig för balen vid Pite havsbad.

– Det blir som att de går in på baksidan. Paren kommer att gå in och få en välkomstdrink och sedan kan de gå ut och mingla på terrassen eller ta foton på stranden, beroende på vädret då så klart.

Den nya ingången gör att bilarna väntas rymmas på Pite havsbads område. Arrangörerna tror därför inte att det kommer att bli någon bilkö på Havsbadsvägen.

Klockan 16.00 på tisdagen öppnar dörrarna och årets bal är mer publikvänlig än vanligt.

– Man kommer ha möjlighet att följa paren under en längre sträcka, framför allt bilarna, eftersom de ska köra längre på området, säger Julia Johansson.

Artikelbild

| Här kliver paren ut ur bilarna på tisdagen. Röda mattan rullas ut över gräset och fram till Strand bistro.

De som ska följa balen på plats hänvisas till den stora besöksparkeringen.

Piteå-Tidningen sänder live från röda mattan och har man inte möjlighet att vara på plats kan man följa samtliga par på pt.se.