Efter snart fyra år som näringslivschef i Arvidsjaurs kommun byter Stina Johansson arbetsgivare. Hon börjar som näringslivsstrateg på Piteå kommun den 1 februari. Samtidigt som Peter Palmqvist tillträder sin tjänst som näringslivschef i Piteå.

– Jag känner att det skulle vara väldigt spännande att jobba med näringslivsstrategiska uppdrag och näringslivssatsningar i en större kommun, säger Stina Johansson.

Nya arbetet innebär också att hon flyttar ihop med sin särbo som bor i Piteå.

Artikelbild

| TF. Peter Manner kommer att vikariera som näringslivschef. (Arkivbild)

– Vi har köpt hus i Piteå och det känns roligt att familjen är samlade under ett tak. Det har vi inte varit under fyra år.

Arvidsjaurs kommunchef Ulf Starefeldt har utsett Peter Manner, chef på turistbyrån, som tillförordnad näringslivschef.

– Det är självklart ett avbräck, men vi tror att med en liten omfördelning av arbetsuppgifter så ska vi nog kunna ro iland det här. Det är möjligt att vi får sänka ambitionerna inom vissa områden men på det stora hela så gäller den målsättning vi har med att stötta näringslivet, säger Starefeldt.

Kommer någon att vikariera för Peter Manner?

– Nej, då får man fördela hans arbetsuppgifter på den personal som är kvar, säger Starefeldt.

Stina Johansson har tagit tjänstledigt till och med den 30 september och kommer att stötta Peter Manner en gång i månaden.

– Att det blev tjänstledighet är ett sätt att kunna säkerställa leveransen i Arvidsjaurs kommun under en rekryteringsfas, men jag känner mig 100 procent taggad att börja i Piteå kommun, säger Stina Johansson.

Till saken här att turistbyrån kommer att flytta in i Arvidsjaurs kommunhus i mars. Lokalerna som kommunen hyr av Arvidsjaurshem är uppsagda.

– Vi kommer att göra om receptionen till en kombinerad medborgarservice, turistbyrå och destinationkontor.