En ishall är en ishall, men Järnspisens personal hade jobbat hårt för att skapa trivsel och mys. Levande ljus på långborden och trerättersmiddag fick Ylva Lindström med sällskap att göra tummen upp.

– Det är väldigt trevligt gjort. Massor av god mat och härlig middagsunderhållning, tyckte Ylva Lindström.

På menyn stod bland annat hjortfilé med svampsås och potatisgratäng. Underhållningen stod Chickpeas Band för, som tidigare på fredagen vann P4 musiktävling ”Svensktoppen nästa”.

Artikelbild

| Skellefteå AIK är bäst, tyckte gänget vid runda bordet. Från vänster: Karin Forsberg, Bosse Bodén, Tommy Lindkvist, Mikael Bergwall, Ulla Stenberg och Britt-Inger Bergwall.

Två kvällar

Järnspisen har sökt tillstånd för 2 500 gäster, men så många var det inte. Cecilia Olofsson från Järnspisen var trots det nöjd med arrangemanget.

– Runt 600 har löst biljett ikväll. I morgon har vi mellan 500-600 matgäster, sa Olofsson medan hon gjorde mat åt kvällen huvudperson, Nanne Grönwall.

Marta Jansson som hängde i baren med Malin Winberg och Johan Ullvin var dock inte på plats för Grönwall i första hand.

Artikelbild

| Barhäng med Malin Winberg, Johan Ullvin och Marta Jansson. Den sistnämnda påpekade att konfernciern Sofia Nordin är "världens bästa".

– Jag är här för Sofia Nordin, världens bästa konferencier.

Skön underhållning

Artikelbild

| Cecilia Olofsson från Järnspisen var i färd med att fixa middagen till Nanne Grönwall.

Efter middagen släpptes de som inte löst middagsbiljett in. De bjöds på en musicalshow av Chili Rockers, Chickpeas Band och elever från Musikhögskolan. Bland annat framfördes en rapp version av Abbas ”Mama Mia”.

Vid ett bord hängde ett glatt gäng som särskilt ville påpeka att det bara finns ett lag i Elitserien och det är inte Luleå Hockey.

Artikelbild

| Inte så mycket folk i ishallen, men mysigt och trevligt.

– Skriv att Skellefteå AIK är bäst, vädjade Ulla Stenberg.

Så var det gjort.

Artikelbild

| Förbandsshowen hade musicalkaraktär och åtskilliga örhängen levererades.

På grund av den sena speltiden för Nanne Grönvalls show kommer recensionen i måndagstidningen, men redan i dag kan du läsa den på PT:s hemsida.