Loppispremiären var i torsdags.

– ­Vi kör en eller två helger under sommaren. Vi är några kompisar som går ihop, vi samlar grejer under hela året och sedan säljer vi här, berättar Anders Hedlund som tillsammans med sin fru Inger Brandell drog i gång loppisen 2005.

Det är långa förberedelser innan sommarloppisen drar i gång.

Artikelbild

| Greta Sandberg, från Piteå, besöker loppisen varje år. "Det här är sommarens höjdpunkt", säger hon.

– Vi lägger ut bilder på Facebook och Instagram vartefter vi köper in sakerna. Det mesta kommer från andra loppisar som vi samlar in under året, säger Anders Hedlund.

Barbro Larsson, från Rosvik, hade sett skålar på Facebook som hon var nyfiken på. Men de var redan sålda när hon kom på plats. Då hittade hon ett brödskrin i stället.

– Vi har sökt ett sådant brödskrin fast ett nytt, men inte hittat något. Jag har ett likadant mindre skrin hemma med sådana blommor på, säger hon.

Många av besökarna är återkommande. Greta Sandberg från Piteå är en av dem.

Artikelbild

| Rúnar Gudmundsson och Sara Pietikäinen hade åkt från Luleå för att kolla in loppisen och de hittade flera fynd. "Jag har hört talas om den, men det är första gången vi är här", säger Sara Pietikäinen.

– Det finns mycket fina gamla saker här, något som man själv haft någon gång eller något man har och som man kan komplettera. Ibland hittar jag saker som jag ger till mina barn i present, säger hon.

Hon besökte även premiärdagen.

Artikelbild

| "Jag är ute efter ett kraftigt tyg att sy kassar av. Tygkassar är bra att ha när man handlar", säger Ann-Gerd Nilsson, från Norrfjärden.

– Jag är alltid här på loppisens första dag, säger Greta Sandberg.