I samarbete med föreningsliv och friluftsföretagare bjöd Piteå kommun in till utedag med aktiviteter för hela familjen. Och många hade nappat på inbjudan, det var folk överallt ute på isen, vid snöborgen och runt kiosk och grillplatser.

Upp i det blå

Piteå flygklubb fanns på plats och visade både skärmflygning och paramotorer.

Artikelbild

| Sparkmys. Krister Engström och Linnea Vikström med barnen Aron, 7 år, och lilla Alicia, 2 år,på väg ut på isen.

Instruktören Bahman Honarjou, utbildad via Svenska skärmflygförbundet, berättade att han utbildar folk både från Piteå och andra orter i Norrbotten.

Mest sommartid, förstås.

– Men det är riktigt härligt att flyga på vintern också, fast lite kallt ibland, sa kollegan Dick Eriksson som hade en paramotor på ryggen.

Utöver flygklubbens uppvisning och egna aktiviteter med spark, skridskor, skidor, pulkor och åkmadrasser bjöd sportfiskeklubben Minkarna in till att testa pimpelfiske, MSSK hade kiosk och grill igång och lät också folk testa långfärdsskridsko.

Artikelbild

| Upp i det blå. Dick Eriksson med paramotorn på, redo att ge sig upp i det blå.

Mad Mike Adventures, Mikael Högberg och hans fina westernhästar, lät både stora och små rida, Guide Natura ordnade snöskovandring och höll med fatbike för kul vintercykling och Piteå tennisklubb ordnade skridskotennis.

Tungt lastad

Artikelbild

| Mad Mike. Mikael Högberg från Pitholm hade sina hästar på plats och lät både stora och små rida.

Det var en kul utedag, som säkert inspirerade många till nya vinteraktiviter.

Men Maria Berglund hade en tuff uppgift framför sig med tioåringen Isak på sparken och Milo, 4 år, och Nikko, 8, på släp på en kälke.

Artikelbild

| Hockey-grabbar. Jens och Edvin Fredriksson gillar skridskor - och hockey. Puck och klubbor var med, så lite spel skulle det också bli.

– Ja, vi får se hur långt jag orkar, sa hon och skrattade när hon åkte vidare.