Luleå möter Bern i kvartsfinalen

Luleå lottades mot Bern och Skellefteå tar sig an Djurgården. De båda norrlagen kan mötas först om båda lagen går till final.

Jesper Sellgren och hans kompisar i Luleå Hockey får möta Bern i CHL:s åttondelsfinal. För Skellefteå AIK väntar Djurgården.

Jesper Sellgren och hans kompisar i Luleå Hockey får möta Bern i CHL:s åttondelsfinal. För Skellefteå AIK väntar Djurgården.

Foto: Pär Bäckström

Luleå kommun2019-10-18 12:51

Det handlar alltså om CHL:s åttondelsfinaler som lottades vid lunchtid på fredagen. En lottning som genomfördes bland annat av den före detta Liverpoolhjälten, den finske fotbollsspelaren Sami Hyypiä.
Det var Hyypiä som drog fram Djurgården som Skellefteå AIK:s motståndare. En motståndare som Skellefteå besegrade med 3–1 så sent som i torsdags.

Luleå Hockey får möta schweiziska Bern i sin åttondelsfinal på den andra halvan av slutspelsträdet. Det innebär att Luleå först kan Skellefteå i en final. Om nu båda norrlagen skulle ta sig så långt.
Om Luleå vinner över Bern så väntar vinnaren av matchen mellan Lausanne och Plzen i kvartsfinal.
Vinst för Skellefteå mot Djurgården innebär kvartsfinal mot vinnaren av matchen mellan Red Bull Munchen och Younst Minsk.

Karta: Norrbottens län
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!