Lindberg slutar som S-ombudsman

De andra politiska uppdragen tog för mycket tid. Elisabeth Lindberg slutar som ombudsman för Socialdemokraterna i Piteå och ersätts av Ken Åman.

Elisabeth Lindberg slutar som ombudsman för Socialdemokraterna i Piteå. Istället tar Ken Åman över.

Elisabeth Lindberg slutar som ombudsman för Socialdemokraterna i Piteå. Istället tar Ken Åman över.

Foto: Gunnar Westergren

Piteå kommun2019-10-20 22:44

Har detta någonting att göra med den storm som blåste inom partiet under sommaren med S-fackklubben?

– Nej, absolut inte. Det här är något jag bad om redan i december 2018, säger Elisabeth Lindbergs om nu tar tjänstledigt på 100 procent från uppdraget som ombudsman för Socialdemokraterna i Piteå.

– Tidigare har jag haft tjänstledigt på 50 procent och sedan på 70 procent. Redan när jag fick uppdraget som ordförande i kultur- och fritidsnämnden så sa jag till att jag behövde vara helt tjänstledig från uppdraget som ombudsman, säger Elisabeth Lindberg till PT.

Hon berättar att det är först nu som tjänstledigheten gått att lösa rent praktiskt. Den som tar över är Ken Åman, vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden, som till vardags även jobbar som väktare. Lindberg är nu helt tjänstledig fram till den här mandatperiodens slut år 2022.

– Uppdraget som ombudsman är stort och viktigt. Det kräver en person som kan jobba mer än 30 procent, säger Elisabeth Lindberg som även sitter som ledamot i regionstyrelsen och regionfullmäktige samt i etikprövningsmyndigheten och som nämndeman i hovrätten.

– Mina andra uppdrag tar inte 100 procent av tiden, men jag är lärare i grunden och får ge mig ut och springvicka, säger Elisabeth Lindberg.

Ken Åman kommer även att ersätta Louise Mörk, ordförande i barn- och utbildningsnämnden under hennes föräldraledighet fram till mitten av mars 2020. Han är även ledamot i kommunfullmäktige i Piteå.

Ken Åman,  vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden,  går in som partiombudsman under Lindbergs tjänstldighet. Åman kommer ocksåa att ersätta Louise Mörk som ordförande i barn- och utbildningsnämnden under hennes föräldraledighet.  (Arkivbild)
Ken Åman, vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden, går in som partiombudsman under Lindbergs tjänstldighet. Åman kommer ocksåa att ersätta Louise Mörk som ordförande i barn- och utbildningsnämnden under hennes föräldraledighet. (Arkivbild)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!