Räddningstjänsten, polis och två ambulanser har ryckt ut. SOS Alarm fick larmet om kollisionen vid halvåttatiden nu på torsdagsmorgonen.

Olyckan har inträffat i södergående fil på ett vägavsnitt med mitträcke i morgontrafiken, så framkomligheten kan vara begränsad.

Uppdatering 08:08:

Artikelbild

Enligt radions trafikredaktion är vägen avstängd helt i båda riktningar.

Uppdatering 08.45

Vägen ska enligt uppgift fortfarande vara avstängd i båda riktningar. Två ambulanser har lastat till sjukhus, enligt uppgifter från polisen var det tre personer inblandade i olyckan varav två har förts till sjukhus. Larmet kom in till SOS via ett automatiskt larmsystem som fanns installerat i ett av fordonen, som löser ut om fordonet utsätts för en kollision. Strax efter olyckan ska det ha legat en stor mängd timmer ute på vägbanan, en annan timmerbil ska ha kommit till platsen för att plocka upp det.

Räddningstjänsten fick klippa upp taket på personbilen för att få ut de skadade. Tre personer ska ha färdats i personbilen, som var en taxi. Föraren av timmerbilen ska ha klarat sig utan skador.

Artikelbild

Uppdatering 09.12

Ambulanspersonalen ska ha klassat både taxichauffören och den 11-årige pojken som allvarligt skadade, men enligt insatsledaren Patric Persson som var på plats vid olyckan var dem båda vid medvetande när de fördes till sjukhus. Kollisionen var en så kallad sidokollision.

Artikelbild

– Taxin skulle ut på E4 från Gälön och såg inte timmerbilen som då kom i södergående riktning, men som tur var tog krocken mest baktill på taxin, säger Patric Persson.

Bolaget som timmerbilen tillhör är fortfarande kvar på platsen och håller på röja upp på vägen. Polisen har dirigerat om trafiken via Harrbäcken.

Artikelbild

Lastbilschauffören ska ha blivit chockad av händelsen, men behövde inte föras till sjukhus.

Uppdatering 10.41

Artikelbild

Region Norrbotten uppger att både den 11-årige pojken och taxichauffören klarat sig med lindriga skador. Chauffören är en man i 70 årsåldern, han är nu inlagd på intensivvårdsavdelningen för observation.