Borden fylldes snabbt när det var dags för deltävling i Musikquiz SM 2016 på torsdagskvällen. En del tog det på stort allvar, andra gjorde som en lätt överförfriskad man som med jämna mellanrum ropade ut svaren, dock inte alltid rätt.

Anna Jansson testade sina musikkunskaper för tredje gången och siktade på seger med sina lagkamrater Lina Björnfot, Peter Jonsson och Petri Björnfot.

– Ja, nu har du ju fått förstärkning, skojade Petri Björnfot.

Artikelbild

| Kirunalag. Ronny Granudd (till höger) var en i det tolv personer starka Kirunalaget som tävlade i musikkunskap på Pite havsbad.

Mikael Markström vet hur det är att vinna, men nu tävlade han med nya lagkamrater och var lite osäker på utgången. Det var inte Ronny Granudd som var en av tolv personer i samma lag.

– Du kan kalla oss Kirunalaget.

Anton Boström ledde tävlingen från scenen. Han blandade egna liveinsatser med inspelade originalversioner. Bredden och svårighetsgraden på frågorna var stor.

– Det är många olika kategorier, inte bara låtar och artister. Det är lite klurigt.

Artikelbild

| Musikquiz. Anton Boström, Luleå, lotsade deltagarna i musikquiz genom tävlingen med både lätta och svåra frågor.

Totalt tävlas det i 21 regioner och på upp till 30 olika platser samtidigt. Vinnarna gör upp i en regionsfinalen den 27 augusti och sedan väntar Sverigefinal den 24 september.