Åtta deltagare gjorde upp om paltmästartiteln på gymnasieskolan under onsdagen och Simon Lundh var den som kammade hem förstaplatsen. Tekniken som tog honom till förstaplatsen var väl genomtänkt.

– Jag började med att skära palten i fyra klyftor. Sen dränkte jag in den i sylt för att den skulle bli mjukare. Och så förberedde jag nästa tugga medan jag tuggade, berättar vinnaren.

Mjölk och smör höll han igen på för att få ner så många paltar som möjligt. Efter tävlingen drabbades han inte helt oväntat av en rejäl paltschwim.

Artikelbild

| Herman Holmström till vänster siktade på en bra placering, även om han inte direkt hade några ambitioner att vinna. Han kom på fjärde plats.

– Jag mår inte särskilt bra nu. Det tog stopp, säger paltmästaren som gick hem med ett förstapris i form av ett presentkort på Bio 3:an.

Det var elevkåren på Strömbackaskolan som arrangerade tävlingen, en idé man kom på gemensamt i styrelsen. Och tävlingen har föregåtts av mycket planering och förberedelser.

– Vi har fixat sponsring från Paltzerian. Sen har vi haft många möten där vi kommit fram till tävlingsreglerna, säger Wilmer Martinez, representant för elevkåren.

Tävlingsupplägget är enkelt. Under 15 minuter ska deltagarna äta så många paltar som möjligt. Den som kräks åker ut ur tävlingen, men får räkna det antalet paltar som man hunnit äta fram till dess.

Artikelbild

| Thea Määttä från elevkåren servade tävlingsdeltagarna med palt.

– Tanken är att det ska vara en kul grej för eleverna. Det är det elevkåren är till för, vi fixar roliga event här på skolan, säger Wilmer Martinez.

Han berättar att elevkåren får allt fler medlemmar för varje år. I dag är ungefär 800 av skolans 1 400 elever medlemmar.

Artikelbild

| Med sex paltar i magen segrade Simon Lundh i Strömbackaskolans elevkårs paltätartävling.

Andraplatsen tog Vilmer Holmqvist som åt fem paltar.