Vid tisdagens årsmöte och nomineringsstämma fastställde Moderaterna i Piteå sin lista till kommunfullmäktige. Det står klart att gruppledaren Håkan Johansson blir partiets förstanamn.

–  Jag tackar för förtroendet att vara första namn på listan och är ödmjuk inför vad det innebär i och med att detta i allra högsta grad är en förtroendebransch, säger gruppledaren Håkan Johansson.

Han beskriver nomineringsstämman som en lugn och ordnad process där valberedningen tog intryck av det provval som genomfördes bland medlemmarna före jul.

Artikelbild

| Tredjenamn. Cornelia Johansson, MUF, är glad över förtroendet och föryngringen i fullmäktigegruppen. (Arkivbild)

– Det är extra roligt och insprerande att listan innehåller en härlig blandning av äldre och yngre kompetenta personer, kvinnor och män samt människor med olika livserfarenheter och kunskap. Det är lovande inför de stora utmaningar som vi har att hantera i kommunen framöver, säger företagaren Håkan Johansson, 55 år från Norrfjärden.

Ellinor Sandlund, 66 år, från Öjebyn, blir andranamn. Tredjenamnet blir Cornelia Johansson, 17 år, förste vice distriktsordförande för Moderaternas ungdomsförbund i Norrbotten och dotter till Håkan Johansson.

– Jag är väldigt glad över förtroendet. Medelåldern i fullmäktigegruppen är hög och det känns kul att vi kan få in lite ungdomsperspektiv. Vi har två under 20 år på topp 7, säger Cornelia Johansson.

Hon syftar då på MUF Piteås nyvalda ordförande William Sandberg, 19 år, på plats 7.

Artikelbild

| Fjärdenamn. Daniel Bergman, blir fjärdenamn på listan. (Arkivbild)

– Vi har startat upp MUF i Piteå så det är kul om vi får vara med och påverka, säger Cornelia Johansson.

Daniel Bergman hamnar på plats 4, Charlotte Elworth på plats 5 och Karl-Erik Jonsson på plats 6. Vid 2014 års val fick Moderaterna sex mandat i Piteå.