Goexcellent sysselsätter 1 700 personer på nio platser i Sverige, Finland, Danmark och Norge. Företaget är en stor arbetsgivare i Piteå. Under sommaren blev affären färdig och numera ägs kundserviceföretaget av franska Webhelp. Terje Andreassen är vd på Goexcellent, enligt honom kommer affären inte medföra några organisatoriska förändringar.

– Det är "business as usual" som gäller, men hundra procent fokus på leveransen till våra uppdragsgivare och deras kunder. Jag ser fram emot att vara med och ta företaget till nästa nivå tillsammans med en finansiellt stark ägare, som också ligger i framkant när det gäller innovativt arbete med kundnöjdhet och digitala lösningar, säger han.

Fyra nya språk

För Webhelp är förvärvet ett led i företagets geografiska expansion, och innebär att man nu kan erbjuda sina kunder tjänster på fyra nya språk.

– Vi är glada över att kunna göra det här förvärvet. Goexcellent är Nordens bästa företag inom kundservice. Deras goda renommé i Norden, kombinerat med vår kunskap, kommer öka vår förmåga att erbjuda våra kunder service på fler språk och på fler platser i Europa, säger medgrundarna Olivier Duha och Frédéric Jousset i ett pressmeddelande.

Luleåsonen Arne Weinz lämnar nu sitt uppdrag som styrelseordförande i Goexcellent. Han är nöjd med affären.

– Vi har varit ägare till Goexcellent i sju år, sedan vi köpte tillbaka bolaget som vi grundade år 2000. Det har varit en resa med tvära kast, framgångar och motgångar. Men under de senaste åren har vi uppnått den stabilitet som vi har eftersträvat, säger han.