Uppdaterad 21.00.

Inga nya fynd efter försvunne Joakim Ettefjord, gjordes vid torsdagens sökinsats på Fagerheden. Vid sökinsatsen gick frivilliga efter sträckningar som märkts ut av polisen. Även en drönare användes. Sökandet blev dock resultatlöst.

Under fredagen kommer Fikk att träffa polisen för att få nya söksegment att utgå ifrån.

Artikelbild

| På torsdagseftermiddagen samlades frivilliga vid Ica Sigvards i Roknäs för att söka på Fagerheden efter försvunne Joakim Ettefjord.

– Vi kommer att fortsätta sökandet men ska ha en träff med polisen för att eventuellt kunna utöka insatsen med fler deltagare, säger Daniel Brodin, verksamhetschef på Fikk.

Tre frivilliga mötte under torsdagseftermiddagen upp insatsledaren Sandra Johansson för en ny sökinsats efter försvunne Joakim Ettefjord. Samlingsplats var Ica Sigvards i Roknäs.

Att sökområdet ändrats från Långträsk till Roknäs beror på att man kunnat fastställa vilken mast som fångat upp det sista telefonsamtalet från Joakims telefon och den masten ligger i Roknäs.

Sökgruppen gick igenom vilket område som skulle sökas av under eftermiddagen/kvällen. På en karta över Fagerheden var stråk utmärkta. Två frivilliga skulle gå längs stråket i jämn takt med några meter emellan sig medan den tredje personen, Magnus Nordström, skulle flyga drönare över vattendrag i området. Magnus Nordström är medlem i föreningen Svenska räddningsdrönare och hade uppmärksammat att Fikk sökte frivilliga till en sökinsats. Han har tidigare i veckan deltagit med en drönare då Fikk sökte i Långträsk.

Artikelbild

| Sandra Johansson är insatsledare i kvällens sökinsats efter Joakim Ettefjord.

På plats var också Annica Bergstedt. Hon var med vid eftersök i Långträsk, där terrängen var mycket svår.

– Jag var blöt upp till midjan. Det var riktigt besvärligt med mycket myrmark, sade hon.

Artikelbild

| Kartor gicks igenom innan eftersöket drog igång.

Insatsledare Sandra Johansson stannade kvar på uppsamlingsplatsen, där hon höll i trådarna och kunde även dirigera ut frivilliga om någon anlända senare.

– Jag har varit med i Fikk och deltagit i eftersök. Det här är första gången jag är insatsledare, sade hon.

Artikelbild

| Sandra Johansson och Annica Bergstedt var först på plats vid Ica Sigvards i Roknäs för kvällens sökinsats.

Strax efter klockan 17 åkte de frivilliga upp till Fagerheden där kvällens sökinsats äger rum.

– Hör av er när ni är på plats och rapportera om ni hittar något. Skulle ni hitta en kropp så stannar ni direkt och backar, sade Sandra Johansson.

Hur länge kommer ni att hålla på ikväll?

– Vi håller på så länge de frivilliga kan och orkar. Det är ganska långa sträckor som ska sökas av, mer än en mil, sade Sandra Johansson.