Missförstå rätt, det är klart att Tobbe Trollkarl kan trolla, men det är samspelet med publiken som är den stora behållningen. Och publiken är stor, ung och entusiastisk i Stora salen på Acusticum på måndagen.

Skratt och skrik

Sjuåringarna Lova Lundgren och Ella Wahlvik är så spända av förväntan innan att det pirrar i magarna. Ja, alla barnen som är på plats med mammor och pappor verkar vara på G och Tobbe Trollkarls entré möts av öronbedövande jubel och applåder.

Artikelbild

| Världens bästa trollkarl? Nej, men rolig så det räcker och stämningen i stora salen på Acusticum var stundtals magisk.

Huvudpersonen i fråga kan det här med att entusiasmera en ung publik. Tricken är företrädesvis hämtade från trollkonsternas ABC och givetvis blir det extra lyckosamt om man misslyckas med flit. Tobbe Trollkarl bygger upp stämningen eller, nej, det är högsta fart från början, men när det når de riktiga höjderna är en del barn snudd på i extas. Det når ibland sådana höjder, när några hundra ungar skriker i falsett, att öronen fladdrar.

Vilket samspel

Samspelet är, som sagt, fulländat och han bjuder flera gånger upp barn och en mamma ur publiken. Tilltalet är företrädesvis på barnens nivå, men ibland skickar trollkarlen en snabb passning som nog är mest lämpat för vuxenöron.

"Är du gift" frågar han sjuåriga Klara och när hon fnittrigt svarar nekande så kontrar han med "vilken tur du har".

Artikelbild

| "Kan du trolla, dansa, sväva fritt" frågar Tobbe Trollkarl lille Jonathan. På det sistnämnda blir svaret nej, men det är precis vad Jonathan kan.

Tobbe Trollkarls klantiga och tjorviga trolleriföreställning är tveklöst en tjutande skrattfest till succé. Jag gissar att många barn delar ut högsta betyg och som vuxen har man också roligt. Inte minst blir man på gott humör av att se alla glada barn.