Dramatisk jakt på drograttfyllerist

En misstänkt drograttfyllerist i en avställd bil vållade ett polispådrag i Bergsviken på måndagskvällen.

Den misstänkte drograttfylleristens färd slutade där vägen tar slut mot Ursberget. Betongfundament som ska hindra bilar att köra vidare satte stopp för färden.

Den misstänkte drograttfylleristens färd slutade där vägen tar slut mot Ursberget. Betongfundament som ska hindra bilar att köra vidare satte stopp för färden.

Foto: Jens Ökvist

Bergsviken2019-12-02 20:27

Vid 18-tiden hörde flera läsare av sig att polisen hade något på gång i Bullerviken. Från polisens sida bekräftar man att det skedde en insats i området. 

– Vi fick larm om att en bil som framfördes i Bergsviken kördes på ett sätt som tydde på att föraren inte var nykter, säger Per Lundberg vid Piteåpolisen.

Så mycket mer vill han inte berätta, men han uppger att polisen inledde ett efterföljande av bilen, som slutade med ett gripande av den misstänkte föraren. 

– Det fanns fyra personer i bilen, de är kända av polisen sedan tidigare, säger Per Lundberg. 

Bilen som den misstänkte drograttfylleristen körde ska enligt Transportstyrelsens register vara avställd.

För de boende i villaidyllen längs Bullerviksvägen blev polisens pådrag på kvällen en omskakande upplevelse, då de som bevittnade efterföljandet säger att de skedde i ganska hög fart med blinkande blåljus. 

Bullerviksvägen fortsätter vidare rakt ut i skogen och slutar i en återvändsgränd där betongfundament hindrar att man kan köra längre in i skogen mot Ursberget. Den misstänkte drograttfylleristen ska ha kört ända fram till betongsuggorna och men där blev det obönhörligt stopp och föraren kolliderade med dem.

Enligt uppgift ska minst en av personerna som färdades i bilen ha tagit till flykten och sprungit iväg ut i skogen. Det fick till följd att boende i området ska ha uppmanats av polisen att låsa sina bilar och för att förhindra att något fordon skulle bli stulet av någon som vill ta sig därifrån undan polisen. 

Vid midnatt uppgav polisen att personen som sprang till skogs var föraren, en man i 30-årsåldern.

– Mannen kunde gripas av polisen och är misstänkt för drograttfylleri. Han är förd till sjukhus för provtagning, säger Stefan Andersson, RLC-befäl.

De tre passagerarna ska vara mellan 20 och 30 år gamla och är inte misstänka för brott.

Färden slutade mot två betongfundament som ska hindra bilar från att köra ut i skogen.
Färden slutade mot två betongfundament som ska hindra bilar från att köra ut i skogen.
Karta: Bullerviksvägen, Ursberget
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!