De flyttar in i gamla Cederkliniken

Tre av sjukgymnasterna på Step in på Furunäset flyttar till gamla Cederkliniken. Ytterligare två hyresgäster ska också in i lokalerna.

Tre nya hyresgäster kommer att flytta in i Cederklinikens gamla lokaler. Bland annat sjukgymnaster från Step in på Furunäset.

Tre nya hyresgäster kommer att flytta in i Cederklinikens gamla lokaler. Bland annat sjukgymnaster från Step in på Furunäset.

Foto: Christoffer Markström

Piteå kommun2019-10-17 11:35

I slutet av maj packade Cederkliniken ihop grejerna på Sundsgatan och flyttade ett stenkast bort till kvarteret Tallen på busstationen. I början av juni invigdes den nya hälsocentralen och sedan dess har de gamla lokalerna stått tomma.

Lindbäcks fastigheter har arbetat för att fylla den 900 kvadratmeter stora lokalen – och nu är man snart i hamn.

– Vi har gjort klart med två hyresgäster och diskuterar med en tredje. Förhoppningsvis är vi i hamn så att alla flyttar in efter årsskiftet, säger Hans Lindbäck, vd på Lindbäcks fastigheter.

I och med att det blir tre nya hyresgäster kommer fastighetsägaren att behöva bygga om lokalerna en del.

– Viss ombyggnad blir det så klart i och med att de inte hyr hela bottenplanet, säger Hans Lindbäck.

En av hyresgästerna som ska in är tre av sjukgymnasterna från Step in på Furunäset. Enligt Lindbäck kommer de att hyra in sig i en 300 kvadratmeter stor lokal.

– Jag och David blir kvar på Furunäset. Erika Stenström, Johan Engström och Mari Lundqvist flyttar in till stan, säger Per Granstedt.

I nuläget är samtliga fem sjukgymnaster på Step in anställda i egna bolag. Hur det kommer att se ut i stan är fortfarande lite oklart.

– Vi har inte riktigt klart alla detaljer kring det. Jag skulle gissa att vi har mer att säga till veckan, säger Mari Lundqvist.

Hon vill avvakta med att kommentera flytten ytterligare.

Vilka de andra två hyresgästerna är vill Hans Lindbäck inte avslöja i nuläget.

Hans Lindbäck, vd för Lindbäcks fastigheter, hoppas på inflyttning efter nyår.
Hans Lindbäck, vd för Lindbäcks fastigheter, hoppas på inflyttning efter nyår.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!