Den 15 kvadratmeter stora stugan, som har fått namnet Ugglan, lyser nymålat vit mot skogsbrynets mörkt gröna kuliss. Här bor familjen Burman under sommaren med två av sina barn och två av barnens vänner. Visst ja, beaglen Stigsjödalens Mira också. Trångt? Nja, inte riktigt. För ingen hinner riktigt sitta och uggla. Alla jobbar på campingen under sommaren.

Eftersom snön tog tid på sig att smälta så kom man inte igång förrän i maj. Sedan har hela gänget jobbat, ibland dygnet runt, för att få ordning på en camping som förfallit under många år.

– Släkt, vänner och bekanta har hjälpt oss på ett otroligt sätt. Det hade inte gått annars, säger Thomas Burman.

Artikelbild

| Vita lyser de nymålade stugorna mot granskogen.

På vår promenad runt campingen kommer gäster fram och hejar och pratar en stund med honom. Han känner de flesta av långliggarna. Monica Matti och Gunnar Wikberg från Boden har bott i husvagn här sedan tio år tillbaka. Monica trivs på sin strandtomt. Under sju år har Solveig Eliasson från Luleå och Yvonne Sandström från Boden återkommit.

– Här är så lugnt och fint. Här kan man bara vara, säger Solveig.

De flesta tyngre investeringar är avklarade. Nu kan man lägga krut på att utveckla köket, hamnen och få fler campare att upptäcka oasen på udden.