I början av mars gick brandlarmet i Norrfjärdens sporthall. Norrfjärdens räddningsvärn var snabbt på plats för att påbörja släckning. Det visade sig att en högtalare fattat eld och ramlat ner på läktaren där elden fick fäste. Det brann även uppför en vägg. De första beskeden var att branden var begränsad och att hallen borde kunna användas igen efter några veckor.

Men veckor blev till månader och eleverna vid Porsnässkolan fick idrotta utomhus. Efter en tid kom beskedet att det inte skulle bli några aktiviteter i hallen under resten av vårterminen.

Stängningen av sporthallen drabbade Norrfjärdens IF med handboll som största aktivitet. Men även andra föreningar drabbades såsom Porsnäs motorklubb, Norrfjärdens karateklubb samt ett antal privatpersoner.

Artikelbild

| I över fem månader har Norrfjärdens sporthall varit stängd för sanering och renovering efter branden.

Under våren och sommaren har hallen och angränsande lokaler sanerats och renoverats. Bland annat har hela paneltaket inklusive isolering i A-hallen bytts ut. Panelen och isoleringen på den södra gavelväggen och östra långsidan har också bytts ut.

24 augusti sattes som besiktningsdatum och på fredagen var det alltså dags. Kerstin Albertsson Bränn, avdelningschef för kommunens fastigheter, säger att allt gått som planerat och att de aktiviteter som planeras i hallen i helgen kommer att kunna hållas.

– Stora hallen, ett förråd, passagen och halva läktaren har fått klartecken att användas, resten ska besiktas nästa vecka säger hon.