Sportlovslediga familjer som åkt ut till Pite havsbad för att bada har mötts av stängda dörrar. Renoveringen är ännu inte klart.

– Vi hade en vision om att vi skulle vara färdiga till sportlovet. Med facit i hand var det väl optimistiskt. Det har blivit lite mer omfattande än vi hade trott, säger Kristoffer Lundström, vd på Pite havsbad.

Äventyrsbadet stängde för renovering efter trettondagshelgen och förhoppningen var att öppna efter två månader. Nu är deadline i stället satt till påsklovet som börjar första veckan i april.

– Till påsken ska badet vara öppet, säger Kristoffer Lundström.

Renoveringen av äventyrsbadet är kostnadsberäknad till cirka tre miljoner kronor. Det handlar bland annat om att helrenovera omklädningsrummen, förnya bubbelpooler och skapa fler åkattraktioner för de minsta barnen. Totalt kommer 800 kvadratmeter kakel att bytas ut.

– Resultatet kommer att bli jättebra och jag tror att gästerna kommer att uppskatta det. När vi sedan blir klara med lobbyn med en ny grillrestaurang och kafédel så blir det en väldigt stor skillnad, säger Kristoffer Lundström.

Totalt satsar Pite havsbad 15 miljoner kronor på olika renoveringar och vintern var det enda alternativet att göra det.

– Vi vill vara en bra destination även vintertid, så visst är det tråkigt att ha stängt och få förlorade inkomster. Men vi måste göra de här jobben någon gång och då är det här trots allt bästa tiden. Under sommaren går det inte. Då måste vi stå rustade.