Den 26-årige mannen, som PT tidigare berättat om, anklagas för att ha lurat av tre kvinnor totalt 1,6 miljoner kronor. En del av det gods han påstås ha köpt för pengarna har polisen hittat hos en fjärde kvinna, hans tidigare sambo som nu tagit handen ifrån honom efter att ha insett att han "odlat" flera relationer samtidigt.

Samtliga målsäganden i den stora sol-och-vår-rättegången har kommit i kontakt med mannen via en dejtingsida, där de började chatta med "Kemal" som i själva verket heter någonting helt annat och inte heller har utländskt ursprung som han påstått.

Utöver kvinnornas vittnesmål har ett stort antal vittnen, bland annat den tidigare sambon, berättat att de känt honom som Kemal och att de först när de fått kallelsen till rättegången förstått att han i själva verket heter någonting helt annat.

Artikelbild

| Den åtalades advokat, Elvira Hemphälä, tecknade en helt annan bild av vad som hänt och hävdade att han omöjligt kunde dömas för grovt bedrägeri.

Åtalet och den fyra dagar långa rättegången gäller hans korta, intensiva förhållanden med tre kvinnor, förhållanden som delvis pågått samtidigt.

En kvinna i 30-årsåldern, som köpte en gård i Pitetrakten för att skapa sig en framtid med mannen, ska ha förmåtts att registrera en enskild firma och via den betala hans räkningar, samtidigt som han fick pengar i handen och hon köpte en hjullastare på avbetalning åt honom. Totalt lurades hon enligt åklagaren på 458 921 kronor.

Samtidigt betalade en 51-årig kvinna i Övik en stor del av mannens uppehälle, hon ska enligt åklagaren ha lurats på 781 026 kronor genom att luras att ta lån och göra överföringar till mannen, köpa en bil och instrument åt honom, hyra maskiner (i Piteå) med mera.

Men mannen har en helt annan förklaring. Via sin advokat, Elvira Hemphälä, hävdar han att kvinnorna gjort förbättringar hemma, köpt traktorer och bilar och annat för eget bruk – och tillsammans beslutat att sätta dit honom då de blev varse varandras existens.

Artikelbild

| Kammaråklagare Kristoffer Sahlin yrkade att den 26-årige mannen skulle dömas för grovt bedrägeri till minst två års fängelse.

Den enda han kände något som helst ansvar för, var den kvinna med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning han ska ha lurat på totalt 383 000 kronor. Här medger han att han som kurir för ett kriminellt nätverks räkning varit med om att utnyttja henne.

Kammaråklagare Kristoffer Sahlin yrkar att mannen ska dömas för grovt bedrägeri till minst två kanske uppemot tre års fängelse, försvaret konstaterar att ord står mot ord och att han omöjligt kan dömas så som han åtalats.

Dom meddelas den 29 maj. Tingsrätten beslutade också att mannen ska bli kvar i häkte, vilket ger en tydlig fingervisning om utgången i skuldfrågan.