Ny restaurang har smygöppnat på Annelund

En ny restaurang har i dagarna smygöppnat ute på Annelund och matgästerna har inte låtit vänta på sig.
– Vi har haft kö, säger Pasha Barzengij, som tidigare drev Pit stop i Öjebyn.
Vid sin sida har han Niwar "Nico" Abdlatif som äger Roj och Ronjas i Bergsviken.

Pasha Barzengij och Niwar Abdlatif jobbar hårt för att få allting klart i restaurang Momento som smygöppnade för några dagar sedan på Annelund.

Pasha Barzengij och Niwar Abdlatif jobbar hårt för att få allting klart i restaurang Momento som smygöppnade för några dagar sedan på Annelund.

Foto: Ylva Forslund

Piteå2025-04-15 03:30

Det är två välkända Piteåkrögare som slagit sina påsar ihop och startat upp Restaurang Momento el speziale. 

De beskriver den som en restaurang med allt möjligt på menyn som à la carte, husmanskost, pizza, hamburgare och kebab där temat är en blandning av turkiskt och kurdiskt.

Pasha Barzengij är glad över att få driva restaurang igen efter tre års uppehåll.
Pasha Barzengij är glad över att få driva restaurang igen efter tre års uppehåll.

– Vi ska också ha några udda rätter, säger Pasha Barzengij, och förklarar att man kommer att ha en standardmeny och komplettera den med olika erbjudanden.

En viktig del i konceptet är salladsbuffén som erbjuds alla lunchgäster där även en och annan pizzaslice ingår.

För några dagar sedan kom skyltarna upp på väggen i samma byggnad som Växtgården. Restaurangen är i lokalerna där Malco tidigare höll till.

Restaurangen har 75 sittplatser och en uteservering kommer att byggas med plats för 40-talet gäster. Det blir fokus på luncher men restaurangen ska ha öppet till klockan 20 på kvällarna så det blir även middagar.
Restaurangen har 75 sittplatser och en uteservering kommer att byggas med plats för 40-talet gäster. Det blir fokus på luncher men restaurangen ska ha öppet till klockan 20 på kvällarna så det blir även middagar.
Niwar Abdlatif i färd med att skjutsa in en pizza i ugnen.
Niwar Abdlatif i färd med att skjutsa in en pizza i ugnen.
En blandad meny med tema turkiskt och kurdiskt kommer att kompletteras med olika erbjudanden.
En blandad meny med tema turkiskt och kurdiskt kommer att kompletteras med olika erbjudanden.

– Vi har gjort en helrenovering, säger Pasha Barzengij, och påpekar att allt inte är riktigt klart än.

– Vi håller på att bygga kyl- och frysrum och här utanför blir det en uteservering, där ska grindarna bort och så ska vi måla om huset.

Pasha Barzengij och Niwar Abdlatif jobbar febrilt för att få i ordning allt i restaurangen. De har inte velat annonsera om öppningen än då de först vill lära sig menyn utantill.

Men efter att någon ätit på den smygöppnade restaurangen och sedan gjort ett inlägg på sociala medier gick djungeltelegrafen och matgästerna började strömma till.

Exakt när den officiella öppningen kommer att ske är lite oklart. Rekrytering av personal pågår och Pasha Barzengij lovar att kalla in familjen som extra arbetskraft om det skulle behövas vid en eventuell påskrusning.

Restaurang Momento har smygöppnat på Annelund i samma lokaler som Växtgården.
Restaurang Momento har smygöppnat på Annelund i samma lokaler som Växtgården.
Piteåkrögarna Niwar Abdlatif och Pasha Barzengij ska driva restaurang Momento tillsammans.
Piteåkrögarna Niwar Abdlatif och Pasha Barzengij ska driva restaurang Momento tillsammans.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!