Det är, som sagt, vanvettigt klibbigt och varmt och det är kanske inte långt bort (nå ja) att det skulle gå att grädda kakbottnarna direkt på bordet. Men nu har Annika Pettersson valt en frigolittårta som stomme.
– Och i stället för marzipan har jag valt att jobba med sockerpasta idag, berättar hon och kavlar ut pastan som ska täcka frigolittårtan.
Ett tårtproffs
Trots bakugnsvärmen är det många mässbesökare som vill se hur ett riktigt proffs gör. Det ser lätt ut när Annika Pettersson smyckar tvåvåningstårtan med doptema och slutresultatet är snyggt.
Men kan en amatör göra det du gör?
– Ja, det tror jag väl. Bara man har rätt arbetsredskap och tålamod.
Konstnärliga tårtor
Som högst har Annika Pettersson bakat tårtor som är fyra våningar, men ska man baka tårtor på höjden då krävs ordentlig stagning.
Intresset för tårtbakning startade när hon gjorde en tårta till en av sina döttrar och nu bakar hon på beställning via sitt företag Sockerbagerskan i Luleå. En titt på hemsidan visar att det bara är fantasin som sätter gränser.
– Jag älskar att skapa unika och konstnärliga tårtor, säger Annika Pettersson.