Johan Eriksson har under tio år framgångsrikt jobbat på tvåstjärniga och hyllade Oaxen i Stockholm, de senaste tre åren som kökschef för finmatsalen. Innan dess arbetade han på Noma i Köpenhamn, betraktat som en av världens bästa restauranger. Nu ansluter han till teamet som tillsammans ska driva och utveckla restaurang Tage.
– Att få Johan med i teamet känns fantastiskt bra. Vi har verkligen format ett dream team, säger Tomas Larsson, executive chef på restaurang Tage.
När hotellet och restaurangen slår upp portarna den 20 juli i år är det alltså Johan som står vid rodret. Tillsammans med resten av teamet kommer han att ansvara för såväl restaurangen på våning 13 med tillhörande sky bar och terrasser som för lobbybar och festvåning som spa och konferensmåltider.
– Det känns riktigt skoj att få laga sådant som jag verkligen uppskattar att äta själv. Vällagad mat från grunden, men utan en massa krusiduller. Det ska vara mat som folk känner igen sig i, blir mätta av och kan relatera till, säger Johan Eriksson, tillträdande kökschef på restaurang Tage.
Christina Skoog, ägare och vd, ser fram emot premiären.
– Johan har jobbat i flera väldigt framstående och välrenommerade kök. Hans kreativitet och kompetens passar perfekt in i vår omgivning och i den matupplevelse vi vill erbjuda våra gäster. Jag önskar Johan varmt välkommen hem och våra besökare välkomna till Piteå och en upplevelse utöver det vanliga, säger hon.