Smygpremiär för Bastardburgare

Nu ryker täckpappret i fönstren, stekborden värms och det malda köttet rullas till bollar, redo att stekas. I kväll slår Bastard burgers upp sina portar för en smygpremiär.

Laddad. Kökschefen Per Öqvist är laddad inför smygpremiär och premiär.

Laddad. Kökschefen Per Öqvist är laddad inför smygpremiär och premiär.

Foto: Ylva Forslund

PITEÅ2017-10-26 18:02

I juli stod det klart. Bastard burgers skulle etablera sig i Piteå. Då hade ryktet gått under en tid och gänget bakom konceptet hade ansatts av frågor från Pitebor som hade ätit på restaurangen i Luleå, som var deras första etablering länet. Därefter har det gått fort. Det blev ett ställe i Uppsala och ett i Gävle och nu alltså i Piteå. Boden står näst på tur.

– Det här är vårt flaggskepp, säger Simon Wanler, vd.

Han berättar att restaurangen i Piteå är byggd från grunden, utan kompromisser.

På torsdagen var det smygpremiär för särskilt inbjudna, fastighetsägare, byggjobbare, kompisar och familjemedlemmar, unga som vuxna.

– Vi har bjudit in en hel massa folk så det kan bli körigt. Men vi har öppet i fyra timmar och folk kommer nog att droppa in allt eftersom. Det ska bli riktigt kul att köra skarpt nu, även om det är lite testkörning också, säger Simon Wanler.

Kökschefen Per Öqvist roddar runt i köket, plockar undan, ställer fram, förklarar och ger direktiv. Han lägger två rejäla bollar med malt kött på stekbordet, låter dem ligga där en stund innan han "smashar" ner dem med en press, väntar tills stekytan är den rätta, lägger på ost som får smälta innan de läggs ihop på brödet, salladen, dressingen, tomaten och löken. Resultatet: En New York-burgare, en klassiker och personlig favorit enligt Per Öqvist.

– Vi är jäkligt laddade. Vi har väntat länge på att få köra igång, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om