Slutbakat på Hembygdsvägen – Jeanettes kök lägger ner

Jeanette Hansson har beslutat att lägga ner Jeanettes kök på Hembygdsvägen där hon bakat tårtor och sålt fika i 6,5 år. "Det är hårt slit för liten peng", säger bagerskan som nu ska prioritera barn och familj.

Jeanette Hansson stänger Jeanettes kök i slutet av september. "Jag ska prioritera barn och familj."

Jeanette Hansson stänger Jeanettes kök i slutet av september. "Jag ska prioritera barn och familj."

Foto: Ylva Forslund

Piteå2024-09-09 03:30

I juni 2018 öppnade Jeanette Hansson bageri i en källare på Hembygdsvägen. I 6,5 år har hon bakat och sålt fika åt sötsugna Piteåbor. Unika tårtor tillverkade från grunden har varit hennes specialitet. Men snart är bagerisagan all. I slutet av september levereras den sista tårtan och hon lämnar tillbaka nyckeln till lokalen.

undefined
Unika tårtor har varit hennes specialitet.

Bakom stängningen ligger beslutet att prioritera barn och familj, något som varit svårt med tidiga morgnar och sena kvällar på bageriet.

– När jag startade var barnen tre och sex år gamla, nu är de nio och elva och snart vill de inte vara med en längre så jag vill passa på att ta tillvara tiden med familjen, säger hon.

undefined
Jeanette Hansson stänger Jeanettes kök i slutet av september. "Jag ska prioritera barn och familj."

Jeanette Hansson har älskat sitt jobb i bageriet men beskriver det också som hårt slit med svårighet att få ekonomi i verksamheten såsom hon vill ha den.

– Det är svårt att få tillräckligt med betalt för hantverket. Jag vill baka från grunden med egna bottnar, egen sylt och kompott, men det blir mycket slit för liten peng, säger Jeanette som blir lite känslosam när hon berättar om alla fina möten hon haft med människor genom åren.

undefined
"Jag har aldrig haft ett jobb jag älskat så mycket", säger Jeanett Hansson om sin tid på bageriet på Hembydsvägen. (Arkivbild)

– Jag har varit den första som fått veta könet på barnet de väntat, jag har levererat tårtor till dop, baby showers och begravningar. Vissa kunder har jag fått följa över lång tid.

Vad Jeanette ska göra i framtiden är lite oklart men hon stänger inte dörren helt för ett nytt bageri i framtiden.

– Jag behåller firman men just nu ska jag prioritera familjen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!