Märket lyser fortfarande rött på halsen efter säkerhetsbältet som skar in när taxichauffören plötsligt pallnitade i 122 km/h, en hastighet han legat omkring under stora delar av färden.
– När vi närmade oss avfarten så tänkte jag att nog åker han ganska fort. Sen sa jag: "Ursäkta, men jag ska ju av i Norrfjärden". Och vad gör han då? I stället för att fortsätta längre fram och ta nästa avfart som blir Kopparnäs så tvärnitar han och börjar backa på E4, berättar Sandra Viklund.
– Det är en fil där och lite skymt när man kommer norrifrån. Så jag säger tack gode gud att det inte kom någon bil bakom oss.
Chauffören började samtidigt fippla med GPS:en för att ställa in Sandras adress – och körde nästan ner stolparna på sidan om vägen.
– Så då tvärväjer han. Då säger passageraren som satt fram att "oj, oj, oj nu måste du börja koncentrera dig på körningen".
Hela vägen från Luleå airport hade taxichauffören pratat i telefonen, i högtalare. Han svarade passageraren att han fortfarande tänkte mycket på det samtalet.
Sandra kom hem och andades ut, skärrad men glad över att vara välbehållen. Men när hon mötte sin man Thomas utbrast han att hon var alldeles röd på halsen.
– Jag tänkte att sånt här får inte hända. När man kör som yrkeschaufför har man ett ansvar. Och de kör ju skolbarn också. Skulle min bonusdotter komma hem med det där märket på halsen, då ... ja då hade man varit ännu mer irriterad, säger Thomas.
Sandras dotter har skolskjuts och åker varje morgon med Piteå taxi. Sandra berättade om incidenten för henne.
– Då började min dotter beskriva en man och frågade om det var han som körde mig. Han kör alltid för fort sa hon. Då fick jag kalla kårar. Är det så här de framför mitt barn till skolan?
På onsdagsmorgonen ringde Sandra till Piteå taxis chef för att upplysa om händelsen. Hon berättade om chaufförens körning och att hon har både märket på halsen och en film från taxin som visar hastigheten. Bemötandet beskriver hon som katastrofalt.
– Jag är inte ute efter att sätta dit någon, men det känns som att de la locket på. Han var inte intresserad av att prata med mig. Jag fick knappt någon respons alls, han frågade inte hur jag mår i dag, berättar Sandra.
Hon fick höra att händelsen skulle tas internt och att hon inte skulle få någon återkoppling.
– "Nej, nej, nej – vi tar allting internt", sa han. Då kände jag bara: nej, det är inte okej. Det här hade kunnat sluta riktigt illa, säger Sandra.
Vid framtida sjukresor kommer Sandra ta sig till flygplatsen på egen hand. Hon undrar också om hon vågar låta sin dotter åka skolskjutsen.
– Det är det dyrbaraste man har som man sätter i taxibilarna. Det kändes inte alls bra att skicka iväg henne i morse.
Efter samtalet med Piteå taxi har Sandra varit till sjukvården, som konstaterat att hon har kraftig nackspärr och lindrig whiplash efter taxiresan.
När PT upplyser koncernchefen Mikael Hjorth om händelsen lovar han att det ska utredas.
– Vi följer bilarna med GPS så vet vi vilket datum och vilken förare det gäller så kan vi se exakt hur fort det har gått och hur bilarna har färdats, säger han.
Enligt Hjorth finns det ett tydligt regelverk som taxiförarna ska följa.
– Det finns en tydlig instruktion där det framgår att det inte är tillåtet att köra för fort. Vid omkörning är det naturligtvis möjligt att de kan överskrida hastighetsbegränsningarna, men om man konsekvent kör för fort är det en orsak till avstängning.
Mikael Hjorth ser allvarligt på uppgifterna om att passageraren drabbats av en whiplashskada.
– Finns det ett utlåtande från läkare om att det har hänt en olycka i bilen som lett till personskador ska hon helst göra en polisanmälan. Det har jag inget emot för jag tycker att våra kunder ska behandlas korrekt, säger han.
I företagets regelverk framgår det också att det inte är tillåtet att ha privata telefonsamtal.
– Det är helt okej att prata i telefon via handsfree under förutsättning att det handlar om yrkesmässigt utövande. Det är inte tillåtet att prata i telefon om privata angelägenheter. I regelverket är det tydligt exakt vad man får prata om och inte, säger Hjorth.
Vad innebär det att ni ska hantera det internt?
– Det innebär att vi tillsätter en utredning. Om förare agerat på ett felaktigt sätt och det är mot regelverket så blir det ett ställningstagande huruvida föraren ska stängas av eller inte, säger han.