Tävlingen, som ordnas av Natur- och miljöboken, gick ut på att rita en serie om en miljöhjälte som använde sina superkrafter för att ta hand om ett miljöproblem eller för att överlista en miljöskurk.
– Serierna blir en slags tankeställare till andra och påminner om att man inte ska skräpa ner, säger Saga Lundmark.
I flera av serierna är olika djur superhjältar, men någon serie handlar om att åka mer kollektivtrafik.
– Jobbet med det här gjorde att jag blev nyfiken och kollade fakta om hur mycket skräp det finns i haven. Sedan jämförde jag antalet ton med hur många bilar det skulle motsvara för att förstå hur mycket det handlar om, berättar Marcus Öhrström.
– Jag har börjat tänka på hur mycket fimpar det ligger på marken när jag cyklar till skolan, säger Pontus Nordaneldh.
– Ja man börjar tänka mer på olika lösningar för att göra miljön bättre. Nu tar jag till exempel med skräp hem om jag är någonstans, säger Saga Lundmark.
För priset på 1 000 kronor ska de göra en utflykt på miljötema.
– Vi har lite olika idéer, men vi har pratat om att cykla till en skog och ta med mat så vi kan äta där, säger Pontus Nordaneldh.
Skräpet tar de såklart med hem för att sortera.
Natur- och miljöboken som ordnat tävlingen har funnits i många år och varje år ger de ut en ny bok på miljötema.
– Det är en slags arbetsbok om miljön. Det finns artiklar om personer som gjort något bra för miljön och man lär sig mer om naturen, säger Saga Lundmark.
– Nu förstår man hur lång tid det tar för olika saker att brytas ner. Jag blev chockad när jag läste att det tar 600 år för naturen att bryta ner en fiskelina, säger Tone Norberg.
– Vi måste tänka på framtiden, så att andra människor kan fortsätta leva här, säger Marcus Öhrström.