Recept ur Annas bok "Mat i långpanna":

Cecilias kycklingpaj.

Cecilias kycklingpaj.

Foto:

Piteå2010-01-02 06:00
Denna rätt
bjöd min barndomsvän Helena på för 20 år sedan. Hon hade fått receptet från sin mamma, som hade hittat det i Året Runt. En idealisk bjudrätt som kan förberedas ända fram till gratineringen. Efteråt kan en fruktsallad passa bra. Prova det här: skär innehållet i en liten burk ananas och en liten burk persikor i skivor. Skär också fyra kiwifrukter i bitar. Tillsätt saft och skal av en citron. Ställ kallt fram till servering.

För 8-10 personer
Ugn: 225º, 15-20 minuter
Servera med sallad
4 dl ris
8 dl vatten
2 tsk salt
2 kycklingar, stekta
eller grillade, skurna i mindre bitar
6 dl vispgrädde
280-300 g ädelost
300 g färska champinjoner
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om